svabo

Izvještaj o napretku projekta ‘Pokrenimo Otok-P_Otok’

Autor/ica
Objavljeno: 22 prosinca, 2020
otok

Putem otvorenog javnog poziva ‘Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina’ (UP.02.1.1.06) Općini Otok je odobren projekt pod nazivom ‘Pokrenimo Otok – P_OTOK’. Ugovor je potpisan 11. ožujka 2020. god. s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Cilj projekta je pružiti obrazovanje za minimalno 40 dugotrajno nezaposlenih osoba* koji imaju prebivalište ili boravište na području Općine Otok, od prekvalifikacije do osposobljavanja i usavršavanja te ciljane radionice za razvoj “mekih” vještina kojima se podiže samopouzdanje, osnažuje korisnike projektnih programa i povećava njihova konkurentnost na tržištu rada. Jedan sudionik može iskoristiti više ponuđenih programa prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja.

P OTOK logo

Vrijednost projekta iznosi 1.111.920,88 HRK, te je u 100%-om iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Ukupno razdoblje provedbe Projekta je 18 mjeseci.

Gostujući u programu Hit radija, voditeljica Projekta Ivana Norac-Kljajo, izvijestila je o provedenim i predstavila buduće aktivnosti projekta. Ovim putem još je jednom naglasila važnost cjeloživotnog obrazovanja te pozvala sve zainteresirane s područja Općine Otok, koji zadovoljavaju uvjete, da se prijave na sudjelovanje u raznovrsnim ponuđenim programima.

Završila je prva radionica za razvoj mekih vještina, a druga je pred sam kraj kao i programi osposobljavanja za vizažist/ice, pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama, računalni operater/ka. Program osposobljavanja za gerontodomaćina/icu krenuo je 27. studenog 2020. te se odvija u prostorijama Općine Otok.

U sljedećih nekoliko mjeseci krenut će  programi osposobljavanja i usavršavanja za poslove:

dadilja,
suradnik/ca u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
samostalni/a računovođa/računovotkinja
slastičar/ka
izrada i montaža al i pvc stolarije
ličioc (soboslikar) / ličiteljica (soboslikarica)
njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba
monter/ka suhe gradnje
maser/ka
rukovatelj/ica traktorom
engleski jezik (različite razine)
njemački jezik (različite razine)

Voditeljica projekta također je istaknula koliko je važno iskoristiti ponuđene programe kako bi svaka dugotrajno nezaposlena osoba s područja Općine Otok dobila priliku za dodatno osposobljavanje i omogućila si bolju poziciju na tržištu rada.

Nastava će se održavati kombinirano u Splitu i Otoku s organiziranom praksom u Otoku ili Sinju.

Navedene programe provodi Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje, Dioklecijanova 7, Split. Putni troškovi financiraju se iz projekta.  Radionice za razvoj mekih vještina te neki od programa edukacija održavati će se u prostorijama Općine Otok. Sve će se prilagoditi trenutnim okolnostima s korona virusom, pa će po potrebi i nastava biti organizirana on-line.

Za dodatne informacije ili sudjelovanje u programu možete se javiti na broj: 021/834-503, ispuniti prijavni obrazac na mrežnoj stranici projekta www.p-otok.com, poslati upit na mail projekta p-otok@p-otok.com ili preko facebook stranice projekta POKRENIMO OTOK – P_OTOK. Za sve upite na raspolaganju Vam stoji Projektni tim: Ivana Norac-Kljajo i Antonia Bilokapić, svakim radnim danom od 07:00 – 15:00 h.

*Dugotrajno nezaposlenim osobama se smatraju osobe do navršenih 29 godina života koje su nezaposlene duže od 6 mjeseci i osobe preko navršenih 30 godina života koje su nezaposlene duže od 12 mjeseci.

P Otok logo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh