fruhwald

Izvještaj o projektu ‘Pokrenimo Otok – P_OTOK’

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2021
otok grb pokrenimopotok

Općina Otok uspješno provodi projekt ‘Pokrenimo Otok – P_OTOK’ koji je u 100%-om iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Provedba je počela 11.ožujka 2020, a ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci. Vrijednost projekta iznosi 1.111.920,88 HRK.

Cilj projekta bio je pružiti obrazovanje za minimalno 30 dugotrajno nezaposlenih osoba koji imaju prebivalište ili boravište na području Općine Otok, od prekvalifikacije do osposobljavanja i usavršavanja te ciljane radionice za razvoj ‘mekih’ vještina kojima se podiže samopouzdanje, osnažuje korisnike projektnih programa i povećava njihova konkurentnost na tržištu rada.

Sudionici su se osposobili za poslove: računalnog operatera, pomoćnice u nastavi u radu sa učenicima s teškoćama u razvoju, suradnika u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, Engleski jezik razine A1, pomoćne slastičarke, gerontodomaćice, njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, vizažistice, za rukovatelja viličarom, te usavršavanje za samostalnog računovođu.

Nastava se održavala kombinirano u Splitu i Otoku s organiziranom praksom.

Osim programa usavršavanja projektom je opremljena i učionica u prostorima Općine Otok, te su obavljene promotivne aktivnosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

* Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Otok.

lenta pokrenimo p otok
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh