miro bulj
hdz banner
sdp

Izvještaj o provedenim i planiranim aktivnostima na projektu Pokrenimo Otok – P_OTOK

Autor/ica
Objavljeno: 11 ožujka, 2021
otok grb pokrenimopotok

IZVJEŠTAJ O PROVEDENIM I PLANIRANIM AKTIVNOSTIMA NA PROJEKTU 

POKRENIMO OTOK-P_OTOK

Putem otvorenog javnog poziva ‘Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina’ (UP.02.1.1.06), Općini Otok je odobren projekt pod nazivom ‘Pokrenimo Otok – P_OTOK’.

Riječ je o projektu Europskog socijalnog fonda kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je pružiti obrazovanje za minimalno 40 dugotrajno nezaposlenih osoba* s područja Općine Otok, od prekvalifikacije do osposobljavanja i usavršavanja te ciljane radionice za razvoj “mekih” vještina kojima se podiže samopouzdanje, osnažuje korisnike projektnih programa i povećava njihova konkurentnost na tržištu rada. Ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci., a projekt je krenuo 11. ožujka 2020. g.

Neke od provedenih edukacija i edukacija u tijeku su:

  • NJEGOVATELJ/ICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA, RAČUNALNI OPERATER/KA, POMOĆNI SLASTIČAR/KA, POMOĆNIK/CA U NASTAVI U RADU S UČENICIMA  TEŠKOĆAMA, GERONTODOMAĆIN/CA, VIZAŽIST/ICA, SURADNIK/CA U IZRADI I PROVEDBI EU PROJEKATA, ENGLESKI JEZIK)

  • Planirani budući programi su: SAMOSTALNI RAČUNOVOĐA, RUKOVATELJ/ICA TRAKTOROM, NJEMAČKI JEZIK, MASER/KA, DADILJA, RUKOVATELJ/ICA VILIČAROM. Neki od već provedenih programa, zbog želja sudionika, ponovno će se provoditi.

Više detalja možete pronaći na mrežnoj stranici projekta: www.p-otok.com

Za dodatne informacije ili sudjelovanje u programu možete se javiti na broj: 021/666-694, ispuniti prijavni obrazac na mrežnoj stranici projekta www.p-otok.com, poslati upit na mail projekta p-otok@p-otok.com ili preko facebook stranice projekta POKRENIMO OTOK – P_OTOK. Za sve upite na raspolaganju Vam stoji voditeljica Projekta Ivana Norac-Kljajo, svakim radnim danom od 07:00 – 15:00 h.

Partneri: Javna ustanova RERA S.D. za koordninaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije

Kodni broj: UP.02.1.1.06.0102

Razdoblje provedbe: 11.03.2020.-11.09.2021.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU: 1.111.920,88 HRK (100%)

Provedbeno tijelo razine 1: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Provedbeno tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

*Dugotrajno nezaposlenim osobama se smatraju osobe do navršenih 29 godina života koje su nezaposlene duže od 6 mjeseci i osobe preko navršenih 30 godina života koje su nezaposlene duže od 12 mjeseci.

Kontakt:

web: www.p-otok.com
email: p-otok@p-otok.com
tel.: 021/666-694

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.

lenta pokrenimopotok

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh