banner stozer cz sinj

Javna tribina ‘Bazne stanice teleoperatera i zdravstveni rizici zračenja’

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2020
foto bazne stanice poziv

Saborski zastupnik Miro Bulj u suradnji s Hrvatskom udrugom za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ) organizira tribinu ‘Bazne stanice teleoperatera i zdravstveni rizici zračenja’ koja će se u subotu 29. veljače 2020. u 11 sati održati u Sinju u hotelu Alkar, Vrlička 50.

Most nezavisnih lista pozvao je zaniteresirane na tribinu na kojoj će se raspravljati o ovoj važnoj temi, o kojoj je Miro Bulj u više navrata govorio, među prvima ukazivao na štetnost baznih stanica i samovolju teleoperatera. S brojnim građanima organizirao akcije, budući se bazne stanice nalaze mimo propisa, tik uz prozore naših građana, bez obzira na štetne posljedice.

‘Od cijele EU, samo u Hrvatskoj teleoperateri ne trebaju građevinsku dozvolu za postavljanje baznih stanica. Samo im u Hrvatskoj ne treba suglasnost lokalne zajednice i susjeda za postavljanje bazne stanice. Bazne stanice su problem u cijeloj Hrvatskoj, jer se postavljaju na vrtiće, škole, crkve, bolnice, ljudima pored prozora … U našem Sinju, gdje su postavljene u samom centru grada, pa tako i na zgradi pošte, dimnjaku bivše pekare, na Rodošiću… Teleoperateri svjesno krše pravila, jer su za njih kazne male, a inspekcije nesposobne’, ističe Miro Bulj.

Sudionici i predavači na tribini bit će članovi HUZEZ-a mr.sc. Ankica Kosovec – Krželj, dipl.ing. el., Maja Očko, mag.inf. et math., Toni Šunjić, ing.građ., Robert Markušić, ing.med.radiologije. Odgovorit će na pitanja je li elektromagnetsko zračenje mobilnih mreža uistinu štetno, kakva je zakonska regulativa u Hrvatskoj i štiti li zdravlje građana, kakva je situacija u drugim članicama Europske unije…

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh