BANNER FERATA

Javno izlaganje u sklopu javnog uvida u Zakon o proglašavanju Parka prirode ‘Dinara’ u Kninu

Autor/ica
Objavljeno: 21 svibnja, 2020
dinara

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uputilo je obavijest o održavanju Javnog izlaganja u sklopu javnog uvida u Zakon o proglašavanju Parka prirode ‘Dinara’.

Javno izlaganje održat će se sutra, 22. svibnja u 11 sati u Studentskom domu ‘Fra Lujo Marun’, Ulica kralja Petra Krešimira IV 22, Knin.

Izlaganju će prisustvovati ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva zaštite okoliša i energetike Aljoša Duplić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić.

Navedenim Zakonom zaštitit će se masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja (Hrvatačko, Paško i Vrličko) uz Cetinu u kategoriji parka prirode. Donošenjem predloženog Zakona stvorile bi se pravne pretpostavke za osnivanje javne ustanove, donošenje prostornog plana područja posebnih obilježja i plana upravljanja Parkom prirode ‘Dinara’ kojima bi se pobliže uredila zaštita, unapređenje i korištenje te način upravljanja tim zaštićenim dijelom prirode.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh