BANNER FERATA

Jerko Blajić gostovao na Hit radiju

Autor/ica
Objavljeno: 27 lipnja, 2014

jerko_blajic

U emisiji Hit radija ‘Sto ljudi sto ćudi’ danas je gostovao poznati, po stažu najstariji, sinjski novinar Jerko Blajić, koji ove godine obilježava 50-u obljetnicu bavljenja novinarstvom.

Tijekom emisije podsjetio je na nekoliko zanimljivih događaja iz svoje bogate karijere, pa je tako slušateljima prepričao niz anegdota, među kojima i onu iz vremena dok je s Tonijem Paštarom uređivao Vjesnik Cetinske krajine.

‘Napravio sam jednu križaljku, ali kada smo ju preslikali u novine bila je prevelika. Tako sam podvukao vodoravnu crtu kojom sam skratio križaljku. Ali jedna riječ nikako nije pasala, jednostavno tih nekoliko povezanih slova nije imalo nikakvo značenje. Gleda Toni i pita – Šta je sad ovo, par samoglasnika, jedan suglasnik… kako ćeš to objasnit onima koji rješavaju križaljku? A ja kažem – Stavi selo u Čehoslovačkoj! Tako smo napravili i prošlo je. Nitko nije primjetio’, uz smijeh je kazao Blajić.

Jerko Blajić prepričao je i anegdotu vezanu uz nogometaša Krasnodara Roru, s kojim je, dok je ovaj služio JNA u Sinju, napravio intervju objavljen u Plavom vjesniku. Nakon 20 godina, Rora je s veteranima HAŠK-a gostovao na humanitarnoj utakmici u Glavicama, gdje su se on i Jerko Blajić ponovno sreli. Dok su se pozdravljali, Blajić ga je upitao sjeća li ga se, na što je Rora kazao – Kako ne, Vi ste Fahrudin Avdičević!, misleći na poznatog stopera tuzlanske Slobode.

Tijekom emisije Jerko Blajić je govorio o svojoj ljubavi prema Sinjskoj alci i prema sportu, posebno nogometu i košarci, odnosno NK Junak i KK Alkar.

Odgovarajući na pitanje slušatelja zbog čega je sinjski Dom zdravlja pao na niske grane, Blajić je kazao kako je to posljedica loše gospodarske situacije u Hrvatskoj, a na pitanje o politizaciji Alke, složio se kako je Alka uvijek bila pod utjecajem politike.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh