tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Još jedna ‘Obiteljska idila’ u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2022

Nakon premijere održane 3. svibnja, Sinjsko pučko kazalište sinoć je u Gradskom kinu u Sinju još jednom izvelo predstavu ‘Obiteljska idila’.

Riječ je o komediji koja je nastala prema tekstu ‘Krađa, svađa itd’ Miroljuba Nedovića, kojeg je za scensku izvedbu adaptirao i dramatizirao Željko Viculin, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta.

U predstavi glume Diana Rančić – žena Branka, Dino Franchini – muž Tomislav, Ante Galić – provalnik Galeb, Marta Delić – kći Lea, Zoran Šabić – doktor Filip i Sandra Goreta – svekrva.

Evo što su nakon sinoćnje izvedbe kazali neki od glumaca:

‘Glumim jednu od uloga u predstavu, Tomislavovu majku Nataliju i drago mi je što je publika, koliko sam vidjela, oduševljena. Smijeh se orio na sve strane i baš smo zbog toga sretni’, kazala je Sandra Goreta.

‘Nama je drago da je publika oduševljena, jer je nama to nagrada za naš tromjesečni trud. Komedija je i drago mi je da su se nasmijali, a vjerujem da su im nakon ove predstave ostale i neke poruke. Poslije premijere sam čuo od nekih gledatelja da su se prepoznali u nekim scenama i nadam se da će im ova predstava pomoći u rješavanju nekih njihovih životnih situacija’, kazao je Dinko Franchini.

‘Ne znam što bih rekla! Ja sam uvijek iznenađena da ljudi ovako dobro prihvate predstavu. Neki su, vidim, došli čak iz Splita i stvarno im skidam kapu zbog toga što su došli u Sinj pogledati našu predstavu. Ja mislim da se svatko može pronaći u ovoj predstavi, jer su to neke naše životne situacije koje su prikazane upravo onakve kakve jesu, kako se događaju u životu, bez neke umjetne maske’, kazala je Diana Rančić.

‘Radila sam dosta komedija do sada, ali ovo mi je jedna od najdražih. Kako kaže barba Željko, ja ovdje ne glumim, jer sam upravo onakva kakva jesam, opuštena, bez forsiranja. Drago mi je što publika kaže da je predstava bila dobra, da su se nasmijali. Atmosfera je stvarno bila odlična’, kazala je mlada sinjska glumica Marta Delić.

Glazbu je odabrala Tatjana Katić, a šaptači su Marija Viculin i Tatjana Katić.

Sinjsko pučko kazalište s ovom će se komedijom uskoro predstaviti na otoku Žirje, nakon kojeg na Šoltu, zatim u Vukovar, Slavonski Brod, Đakovo, Pelješac, a na jesen ih čekaju gostovanja izvan Hrvatske.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh