Još jedna uspješna godina sinjskog Crvenog križa

Autor/ica
Objavljeno: 30 prosinca, 2013

ante_omrcen

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj bilježi još jednu uspješnu godinu svog rada. Osim što su na svojim akcija prikupili veliki broj doza krvi, tijekom ove godine proveli su niz javno-zdravstvenih akcija kako bi pomogli stanovnicima Cetinskog kraja.

Ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen 2013. godinu ocijenio je jako uspješnom.

‘Prikupili smo 350 doza krvi više nego prošle godine. To je za svaku pohvalu, svim Klubovima dragovoljnih davatelja krvi u Sinju, Trilju, Otoku, Hrvacama i Dicmu. Tijekom ove godine organizirali smo 29 akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojima smo prikupili ukupno 1550 doza.

Osim akcija dragovoljnog darivanja krvi, sinjski Crveni križ ove je godine proveo i aktivnosti prilikom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i Svjetskog dana prve pomoći, kada su građanima pružili besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Također su proveli akciju Solidarnost na djelu, podjelu poklon-paketa socijalno ugroženim građanima, a organizirali su i natjecanja iz pružanja prve pomoći.

Omrčen ističe kako su za ovako rezultate svakako je zaslužni dobra organiziranost i odlična suradnja sa svim Klubovima dragovoljnih davatelja krvi s područja Cetinskog kraja, navijačkim skupinama, moto klubovima te ostalim udrugama. Što se tiče planova za 2014. godinu, ravnatelj sinjskog Crvenog križa je kazao:

‘Planiramo provesti 29 akcija dragovoljnog darivanja krvi. Također ćemo provesti naše obavezne aktivnosti, a to su natjecanja iz prve pomoći, obučavanje Mladeži Crvenog križa o pružanju prve pomoći. Nastavit ćemo sa svim dosadašnjim aktivnostima’, kazao je Ante Omrčen, te je poželio sretnu i uspješnu 2014. godinu svim dragovoljnim davateljima krvi te ostalim žiteljima Cetinskog kraja.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh