banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Još jedna uspješna godina vrličkog Crvenog križa

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2020

Pored Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na području cetinskog kraja djeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika. Gostujući u programu Hit radija, ravnateljica Društva Zdravka Plazonić osvrnula se na aktivnosti koje su odrađene u prošloj godini, u prvom redu dragovoljno darivanje krvi.

‘Prošle godine imali smo dvije akcije u kojima smo sakupili 50 doza krvi. To je naš vrlički doprinos u ovim aktivnostima, kada tom dragocjenom tekućinom pomažemo i naš sugrađane i ostale kojima je krv potrebna. Po tim podacima prošla 2019. godina bila je za 15 doza uspješnija od 2018. godine, kada je također u dvije akcije prikupljeno 35 doza’, istaknula je Plazonić, dodajući kako će se prva ovogodišnja akcija darivanja krvi održati 24. veljače.

Osvrćući se na 2019. godinu, Plazonić kaže kako im je prošla godina bila uspješna i u mnogim drugim segmentima rada.

‘Nastavili smo s našim stalnim humanitarnim akcijama, posebno u stalnoj skrbi za potrebite žitelji na cijelom području grada Vrlike. Obilazimo naš sugrađane, nemoćne i starije, pomažemo im u različitim aktivnostima, kao što su odvožnje liječniku, čišćenju njihovih stambenih prostora, dostava hrane, odvoženje frizeru i ostalo’, kazala je Zdravka Plazonić, naglašavajući kako treću godinu za redom Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika, zajedno s drugim društvima i Crvenim križem Hrvatske, sudjeluje u provedbi Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).

‘U toj aktivnosti podijelili smo socijalne pakete raspoređene po predviđenom kriteriju u 130 vrličkih obitelji’, istaknula je ravnateljica GD Crvenog križa Vrlika.

Plazonić se ovim putem zahvalila svima koji su im pružili potporu u njihovom radu posebno Gradu Vrlici i nacionalnom Crvenom križu te ostalim udrugama i ustanovama koji djeluju na širem vrličkom području.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh