ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Još nema dogovora oko formiranja GV Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 24 lipnja, 2013
P

Nakon što je na prvoj sjednici propao pokušaj konstituiranja sinjskog Gradskog vijeća, predstojnik Ureda državne uprave splitsko-dalmatinske Veljan Radojković je za petak 28. lipnja sazvao drugu sjednicu.

Podsjetimo, na prvoj sjednici koja je održana 17. lipnja, sve četiri političke opcije koje imaju vijećnike predložile su svoje kandidate za predsjednika Vijeća, ali niti jedan od predloženih kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova.

Nakon toga predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić javno je pozvala konkurentske političke opcije na dogovor. Na javni poziv čelnice sinjskih socijaldemokrata, nitko od pozvanih nije javno odgovorio.

Ovih dana sinjskim političkim kuloarima zavrtila se priča kako je postignut dogovor između dvije najjače političke opcije u Gradskom vijeću – HDZ-a i NL dr. Stipislava Jadrijevića, prema kojemu bi čelno mjesto u Gradskom vijeću zauzeo kandidat HDZ-a.

Od pouzdanog izvora iz vrha sinjskog HDZ-a, saznali smo da službeni sporazum između navedenih političkih opcija još nije postignut, ali da je ostvaren niz pojedinačnih kontakata iz kojih se može zaključiti kako se cijela stvar kreće u smjeru dogovora koji bi u petak trebao uroditi izborom predsjednika Gradskog vijeća. Navedeni izvor, potvrdio nam je da HDZ i dalje stoji iza kandidature Hrvoja Markulina.

Dr. Stipislav Jadrijević je za Hit radio otvoreno prokomentirao navedena nagađanja:

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/jadrijevic_240613_01.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

Na naše pitanje o mogućnosti da vijećnici njegove Nezavisne liste za predsjednika Gradskog vijeća u petak podrže kandidata HDZ-a Hrvoja Markulina, Jadrijević odgovara:

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/jadrijevic_240613_02.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

Ono što je oko svega ovoga sigurno je to da nas u petak očekuje ‘druga trka’ u Gradskom vijeću. Hoće li vijećnici i ovoga puta pogoditi ‘u ništa’ ili će se nekome posrećiti ‘srida’, još uvijek je posve otvoreno pitanje.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh