extrametal

Josip Jadrijević i Davor Svalina: Velika je čast obući alkarsku odoru

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2020
jadrijevic svalina

Među onima koji će činiti ovogodišnju svečanu alkarsku povorku bit će i debitanti u pratnji alkarskog barjaka – alkari Josip Jadrijević i Davor Svalina.

Svoje dojmove za Hit radio i Feratu iznijeli su nam prije početka jučerašnje svete mise koja je služena za Viteško alkarsko društvo u samostanskom dvorištu u Sinju.

‘Ovo je veliki trenutak za mene i moju cijelu obitelj. Od kada znam za sebe uvijek sam vezan za Alku i konje. Upravo ta povezanost s konjima i ljubav prema njima odvela me je životom u Zagreb, gdje i radim kao instruktor jahanja i profesionalni jahač u KK Mirnovec u Samoboru’, kazao je Jadrijević.

Inače, Josip je potomak alkarske obitelji. Njegov otac Darko bio je dugogodišnji alkar i barjaktar.

‘Drago mi je da sam nastavio tradiciju alkara u našoj obitelji, posebno radi oca. Vjerujem kako ću vojvodino ukazano povjerenje u potpunosti opravdati’, kazao je Jadrijević.

Sličnog razmišljanja je i drugi debitant Davor Svalina.

‘Teško je opisati sreću i zadovoljstvo zbog toga što sam odabran od strane vojvode da budem u pratnji barjaka, na tome mu veliko hvala. Od malih nogu sam s konjima na Hipodromu, u školi jahanja od sedme godine. Bio sam godinu dana u Engleskoj gdje sam vježbao i pripremao trkaće konje. Imam i licencu za trenera terapijskog jahanja u Sinju, član sam KGK Alkar 1968’, istaknuo je Svalina, podsjećajući kako je on prvi alkar u široj obitelji čije je podrijetlo s triljskog kraja, točnije iz naselja Čaporice.

Obojica mladih alkara, debitanata u pratnji barjaka istaknula su kako im je posebna i velika čast obući alkarsku odoru.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh