banner stozer cz sinj

Josip Malbaša: KK Alkar uskoro bi trebao dobiti novu upravu

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljače, 2020
malbaša

U emisiji Hit radija ‘100 ljudi, 100 ćudi’ danas je gostovao predsjednik Zajednice sportskih udruga Sinj Josip Malbaša, profesor TZK u SSŠ ‘Bana Josipa Jelačića’. Na početku gostovanja Malbaša se prisjeti sportskog rada kada je kao mladi sportaš bio igrač i trener mlađih uzrasta Junaka. Nakon toga radio je kao djelatnik Zajednice športskih udruga, govorio je o Gimnastičkom klubu Sinj i drugim zanimljivostima iz svog sportskog života.Tijekom emisije također je bilo govora o odličnim sportskim rezultatima sinjskih sportskih klubova u posljednje vrijeme, a posebno prošle 2019. godine.

‘U prvom redu bi istaknuo opstanak Alkara u HT premijer ligi, naslov prvaka 3 HNL jug Junaka, rukometašice su ostvarile plasman u prvu ligu. Naši ragbijaši osvajači su nacionalnog kupa, Aero klub Sinj državni prvak, a odbojkašice, gimnastičarke i drugi klubovi te pojedinci su stalna pozitiva sinjskog sporta’, kazao je Malbaša

Kada su u pitanju sportski uspjesi klubova i njihov plasman u viši rang Malbaša je istaknuo kako će Zajednica sportskih udruga učiniti sve da na terenu ostvaren rezultat bude istinski vrednovan. Govoreći o ovoj temi Malbaša je kazao kako se neće ponoviti prošlogodišnji slučaj u kojemu je Junak osvojio prvo mjesto 3. HNL juga nije otišao u drugu ligu.

Kada je u pitanju cjelokupni sinjski sport Josip Malbaša je istaknuo kako u zajednici za sada djeluju 34 sportska kolektiva i još ih je 8 na čekanju za uključivanje u rad zajednice. Neizbježna tema funkcioniranja sinjskog sporta bilo je i financiranje:

‘U proračunu Grada Sinja za ovu godinu za sport je predviđeno 5 milijuna i 540 tisuća kuna.To se odnosi na održavanje objekata, sportska natjecanja, edukacije i drugo. Lokalna zajednica je pokretač i temelj za daljnju budućnost sinjskog sporta. Međutim, za značajniji uspjeh moramo se i sami kao klubovi okrenuti i alternativama,odnosno drugim financijskim izvorima, kao što su EU socijalni fondovi, natječaji HHO i središnjeg ureda za sport te ostali natječaji na lokalnoj i područnoj samoupravi’, istaknuo je Malbaša.

Na temu održavanja i adaptacije sportskih terena i objekata, Malbaša je kazao kako je Zajednica sportskih udruga Grada Sinja preuzela obvezu održavanja sportskih objekata, koje će održavati preraspodijeljena 3 zaposlenika tvrtke Kamičak. Govoreći o samim potrebitim sportskim objektima Malbaša je istaknuo kako bi se uskoro trebalo definirati početak gradnje pomoćnog terena s umjetnom travom uz gradski stadion kao i početak rekonstrukcije srednjoškolske dvorane u travnju mjesecu.

Isto tako Malbaša je kazao kako će se pokrenuti pitanje konačnog uklanjana nabacane umjetne trave koja se nalazi već nekoliko godina uz južni ulaz na Gradski stadion.
Ovom prigodom Malbaša je istaknuo veliki trud uprava klubova i njihovih čelnika koji značajno pomažu u radu Zajednice sportskih Udruga Grada Sinja, a o samom vođenju KK Alkar koji je trenutno bez većeg dijela uprave je kazao:

‘Dosadašnji predsjednik vrlo dobro je radio svoj posao, ali se dogodilo se to što se dogodilo. Sada, temeljem Statuta kluba čelno mjesto u vođenju pripada najstarijem članu uprave, ali to nije rješenje. Moram naglasiti kako postoji ozbiljna skupina sportskih entuzijasta spremnih voditi klub. S njima ćemo obaviti konkretne razgovore vjerujem kako će uskoro naš Alkar dobiti konačno novu upravu kluba’, kazao je Malbaša ne želeći još govoriti o kojim se ljudima radi, ali je rekao kako će cjelokupna sportska i ostala javnost o svemu biti na vrijeme obaviještena.

Cijelu emisiju “100 ljudi 100″ ćudi možete poslušati na web stranici Hit radija”www.hitradio.hr”

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh