miro bulj
sdp

Julija Smoljo i Ema Buljan dobitnice Oskara znanja

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2021
julija smoljo ema buljan

Nagradu Oskar znanja za školsku godinu 2019./20. dobile su i dvije mlade Sinjanke – Julija Smoljo i Ema Buljan.

Oskar znanja je najveća i najznačajnija nagrada u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Dodjeljuje ga Agencija odgoj i obrazovanje, a ove godine dodjela nagrada je prvi put organizirana online i to jučer, 26. veljače 2021. godine.

Nagradu dobijaju učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te tako pokazali najbolje rezultate, iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika.

Ove godine Oskarom znanja nagrađena su 282 učenika i 192 mentora. Među nagrađenim učenicima osnovnih škola je Julija Smoljo, učenica 1.b razreda Franjevačke klasične gimnazije, koja je u šk. god. 2010./20. osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju njemačkog jezika za osnovne škole. Julija je bila učenica OŠ Ivana Lovrića Sinj, a njena mentorica je bila nastavnica Anita Barać.

Ema Buljan, učenica 4. razreda Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, prošle školske godine je osvojila 1. mjesto na Državnom natjecanju iz geografije, u kategoriji 3. razreda. Njena mentorica je Danijela Omrčen-Loko, prof.

Čestitamo Juliji i Emi, kao i njihovim mentoricama i roditeljima na odličnom uspjehu kojeg su ostvarile i na osvojenim nagradama.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh