tramax

Julija Smoljo pobjednica olimpijade iz njemačkog jezika

Autor/ica
Objavljeno: 29 lipnja, 2020
julija

Julija Smoljo, učenica 8. razreda OŠ Ivana Lovrića iz Sinja, početkom lipnja,  na Državnoj olimpijadi iz njemačkog jezika osvojila je prvo mjesto. Natjecanje je održano u organizaciji Goethe Instituta kroz nekoliko nivoa, a Smoljo je bila najbolja od više od 40 natjecatelja. Zbog izvrsnih rezultata pozvana je i na međunarodnu olimpijadu koja se trebala održavati od 26. srpnja do 8. kolovoza u Dresdenu u Njemačkoj.

Obzirom na pojavu koronavirusa natjecanje će se održati online. Julija je prethodno morala napraviti jednominutni video-uradak o Hrvatskoj u kojem je naglasak stavila na Grad Sinj, Alku i blagdan Velike Gospe.

‘Osobito mi je bilo važno spomenuti grad iz kojeg potječem jer smatram da se ovdje u Cetinskoj krajini imamo čime ponositi. Veliki sam ljubitelj nogometa, posebno naše reprezentacije i Ivana Perišića  pa svoju zemlju na natjecanju želim predstaviti i nogometnim simbolima’, rekla je Julija koja se svakodnevno priprema za natjecanje.

Namjera ove vrijedne učenice je upisati Franjevačku klasičnu gimnaziju s pravnom javnosti u Sinju, jezični smjer, a rezultate međunarodnog natjecanja očekuje između od 03.-07. kolovoza 2020. godine.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh