BANNER FERATA

Junačka fešta od formata, Sinj ima razloga biti ponosan do neba!

Autor/ica
Objavljeno: 8 lipnja, 2019

Foto: Antonio Macan

Fešta povodom osvajanja naslova prvaka Treće HNL jug odrađena je na najvišem mogućem nivou. Junak je svoju sreću podijelio sa svojim navijačima, jelo se i pilo do dugo u noć, slavila se velika sportska večer u koju su bili uključeni i ostali sinjski sportski odličnici…

A kako je to sve skupa izgledalo, najbolje da vam predočimo kroz ovu tekstualno-fotografsku priču. Bilo je tu materijala za barem nekoliko novinarskih kartica i nekoliko gigabajta fotografija. Ipak odabrali smo dio njih koje smo posložili onako kronološki.

Sinjska sportska fešta, nakon najbolje i najplodonosnije sportske godine u povijesti ovog grada, započela je još u rano poslijepodne pripremom vola pri čemu je “kapetan” ove pečenjarske momčadi bio Ivica Masnić iz Glavica koji nam je usput otkrio i tajnu zanata – bitan je toć, pečenje više-manje! Eto, ako nekog zanima, to vam je to.

Dalje se zanimanje svih nas prisutnih preselilo na sam stadion gdje su službeni dio programa, uz spikersku dionicu kolege Ante Botića, otvorile višestruke državne i europske prvakinje, Sinjske mažoretkinje uz dva izvedena nastupa.

Vrlo brzo uslijedio je i izlazak rukometašica Sinja, drugoligaških prvakinja i novih prvoligašica. Nisu bile baš sve, ali uz pratnju trenerice Ljiljane Borozan i sveprisutnog predsjednika Branka Matića, zaslužile su snažan aplauz.

Svoju dozu ovacija zaradili su i ragbijaši Sinja koji su ove godine osvojili Hrvatski kup, prvi trofej s nacionalnim predznakom koji je završio u Sinju. I njih je falilo od one original postave, ali su sa sobom poveli mlade snage, također državne prvake.

Vrlo brzo pred raspoloženu publiku na tribinama, koje je moglo i moralo biti malo više, izašla je trofejna generacija iz 1996. godine uz pojačanje nekoliko veterana. Vratilo ih je , potvrdili su nam, u one dane, kad su bili nešto mlađi i nešto tanje linije.

A onda erupcija oduševljenja. Kroz špalir sačinjen od mažoretkinja i veterana, prvaci Treće HNL jug istrčali su i bili počašćeni dugotrajnim pljeskom. Ozarena lica, što bi se reklo, nije nešto što se događa svaki dan. Jedan po jedan, pojedinačno prozvani, zaključno s trenerom Stipom Grčićem.

Početni udarac izvela je istinska legenda Junaka, ona iz sjene. Domar/oružar Goran Romac Gogi, svima dobro poznato ime i čovjek koji doslovno živi za Junaka, koji su je posvetio cijeli svoj život. Bravo Gogi i neka ti je sritno i da si još dugo s nama.

Odigrala se potom i revijalna utakmica, slavili su oni stariji rezultatom 7:5. Bilo je tu prilike da oni mlađi barem na ovakav revijalan način na terenu upoznaju velikane poput Ivice Zorice, Siniše Anušića, Mirka Labrovića, Vedrana Runje i ostatka sjajne družine koja je harala u svoje vrijeme.

A onda je došao i trenutak za naklon. Dodjela medalja i pehara. Kapetan Teo Vardić primio je pokal iz ruku predsjednika NSŽSD Marka Ercega, donio ga među ekipu, za pobočnike odabrao Rosija Baraća i Bibija Marunicu i visoko ga podignuo kao krunu svoje karijere. Slika za pamćenje.

A potom se fešta preselila na parking Gradskog stadiona. Vol se već pretvorio u hrpu kostiju, nitko nije kući otišao bez dobrog zalogaja, a pića je bilo u izobilju pa je pjesma potrajala do sitnih sati. Stigle su harmonika i gitara, a onda su glasnice dale svoje. Dugo se ovo čekalo, ali zato je i bilo toliko dobro. Svi trofeji otišli su u Cetinski kraj, bravo i za Hrvace pobjednike Kupa i njihova stratega Mirka Labrovića. Slika dovoljno govori o našem stručnom trenerskom bogatstvu.

Hvala vam igrači na ovoj fešti, ovo je vaših ruku i nogu djelo. Za one koji još uvijek nisu dobro shvatili poantu priče još ćemo jednom ponoviti. Igrači su inicirali feštu, oni su se odrekli svoje premije u korist ove fešte kojom su počastili sve nas, oni su zvali uokolo sponzore i donatore, oni su podnijeli najveći teret organizacije, oni su dali baš sve od sebe na terenu i van njega. Oni su naši junaci i to u kojem god smislu želite protumačiti.

Hvala vam Junaci za nezaboravnu sezonu!

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh