svabo

Junak i dalje u krizi, razočaravajućih 0:0 protiv Zagore

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2021
Junak Zagora

Mirko Labrović se nakon devet godina vratio na klupu Junaka, ali teško da će biti zadovoljan poslije prvih 90 minuta s obzirom na tek 0:0 protiv Zagore. Kriza Junaka tako se nastavlja i dalje…

Junak – Zagora 0:0

Sinj – Gradski stadion. Gledatelja: 100
Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac)
Najbolji igrač: Duje Manenica (Junak)

Junak: Ninčević, Manenica, Mastelić, Maganić (od 70. Cikojević), Vučković (od 70. Ivanišević), Markovina (od 78. Vrdoljak), Bilić (od 46. Baković), Vardić, Botica, Grabovac, Jandrek (od 70. Bakić).

Zagora: Šolić, Bulat (od 77. Lukić), Petranić, Jurišić, Rajčić (od 46. Ćaleta), Župan, Bitunjac (od 80. Sablić), Bagarić, Gabrić, Božić (od 67. Slugan), Barada.

Dominacija Junaka u prvih 45 minuta nije urodila plodom. Prvu priliku su skuhali gosti i to pred svojim golom kada je vratar Šolić jednu povratnu loptu promašio i potom je uspio s crte vratiti u teren.

U 21. minuti Jandrek je potegnuo iz slobodnog s 18 metara, ali vratar gostiju se iskupio i loptu izvadio ispod grede. U akciji koja je slijedila Vučković je pucao pored gola, da bi nešto kasnije Mastelić iza leđa obrane primio loptu, ali njegov udarac s pet metara vratar je uspio odbiti u korner iz kojeg je Botica glavom gađao pored gola.

Jedinu pravu akciju gostiju iz prvog dijela vidjeli smo u 40. minuti poslije izvrsnog prodora Barade po desnoj strani i lošeg udarca Božića s pet-šest metara. Dvije minute poslije ponovno prijete domaći, Bilić se našao sam pred golom, ali je loše zahvatio loptu pa su braniči očistili. Iz prvog dijela bilježimo i udarac Markovine poslije prekida, ponovno izvan okvira gola.

U drugom dijelu prvu priliku imao je Maganić, neometan glavom s deset metara pucao je pored vratnice. Tri minute kasnije Mastelić sa 16 metara gađa preko grede, a slijedio je potom i pokušaj Vučkovića iz daljine kojem brani vratar Zagore. Posljednjih pola sata proteklo je bez konkretnih situacija, iako je Junak pokušavao, međutim, jalovo.

U sljedećem kolu Junak gostuje u Dubrovniku.

U humanitarnoj akciji u kojoj su se prikupljala novčana sredstva na malenu Kiaru Goršić prikupljeno je 10250 kuna. Donaciju su potpisali svi prisutni – dakle gledatelji, igrači i stručni stožer, kao i uprava Junaka te službene osobe, snimatelji, novinari, zaštitari uz ostalo prateće osoblje na ovoj utakmici.

Tablica:

Tabl
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh