Junak kontra Dubrave, trener Grčić poručio: “Nema kukanja, korona je iza nas, a motiv do neba!”

Autor/ica
Objavljeno: 14 kolovoza, 2020
Stipe Grčić

Foto: Petar Malbaša

Svega dva dana ostala su Junaku do povratničke drugoligaške utakmice protiv Dubrave koja će se igrati u nedjelju s početkom u 17,30 sati na Gradskom stadionu. Bio je to povod za razgovor s trenerom Stipom Grčićem

Gotovo mjesec dana nakon kvalifikacija za ulazak u Drugu HNL, u kojima je Junak s ukupnih 3:0 svladao Marsoniju, vrijeme je da se drugoligaški nogomet ukaže na sinjskom stadionu, ovog puta zbog epidemiološke situacije bez gledatelja. Velika je to šteta i za sam sport, ali i mnogobrojne navijače koji bi sasvim sigurno napunili stadion u prvom dvoboju.

Da sve ne prođe toliko glatko što se priprema tiče pobrinuo se koronavirus kojim se zarazio jedan od igrača, a posljedično je njih osam moralo u samoizolaciju, što je uzrokovalo velike probleme u pripremi sezone. Ipak trener Grčić ne očajava, nego najavljuje spremnog Junaka:

“Mi se praktički pripremamo od početka lipnja, pa igrači nisu previše izgubili. Naravno da nam je to došlo u najgore vrijeme, taman kada smo finiširali detalje i kada smo uigravali posljednje stvari. Što je tu je, nema kukanja. Idemo ovu utakmicu odraditi s momcima koji su odradili ovih zadnjih deset dana, a poslije ćemo se kroz treninge i utakmice vraćati na onaj nivo koji smo htjeli postići već sada.”

Utakmica protiv Dubrave bila je najavljena za 14. kolovoz, međutim, dogovorom klubova taj je susret ipak prebačen za nedjelju, 16. kolovoza.

“Dubrava nam je tu izašla u susret i na tome joj hvala. Svjesni smo situacije i vjerujemo u sebe i u sve ono što smo radili protekla dva i pol mjeseca.”

Junak je kao malo kad imao “siromašan” prijelazni rok. Pod ovo “siromašan” mislimo na kvantitetu u rubrici dolasci, a ne kvalitetu, jer malo tko neće biti prezadovoljan povratkom Petra Bašića-Šiške i Roberta Jandreka.

“Njih dvojica su nama velika pojačanja, plus još ova dva momka koja su došla. Ostavljam još prostor da se dovede jedan zadnji vezni, da dobijemo na širini i na toj poziciji. Ovo je inače odlična nogometna klapa, tu zaista nije trebalo puno intervenirati u igračkom smislu, ali i trener sam koji ne voli previše mijenjati, pogotovo ako nešto odlično funkcionira.”

Motiva za predstojeću sezonu ne nedostaje, svi jedva čekaju početak, ali sve ovo je i samom treneru jedan veliki izazov od kojeg ne bježi:

“I s moje strane i od strane igrače je ogroman motiv. Pogotovo kod mlađih igrača kojima je prilika za dokazivanje i ovo im je odlična prilika da to i učine kroz drugu ligu. To je i jedan izlog njima, lakše će se profilirati, bit će uočljiviji i siguran sam da će netko od njih uspjeti isplivati i na bitno veći nivo.”

Što Junak može ponuditi u Drugoj ligi i što ovo znači za klub, Grčić nam govori:

“Junak je ime za koje se zna, Junak ima ogromnu tradiciju i sigurno zaslužuje biti tu gdje je. Cilj nam je privući još više naših igrača i stvoriti jedan prepoznatljiv kolektiv. Sve što ne budemo mogli naći u našem bazenu, potražit ćemo na drugim adresama u okolici. Ipak, vjerujem da ćemo biti konkurentni i zaista vjerujem da ova momčad ima puno toga dobroga za pokazati.”

Junak 2020/21:
Runje, Ćurković, Šušnjara, Bandalo, Vuković, Mihovilović, Botica, Kukoč, Markovina, Vardić, Bilić, S. Barać, Fuštin, Marunica, Bašić-Šiško, Maganić, M. Barać, Vučković, Andrić, Mastelić, Jandrek, Vuleta, Romac, Rončević.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh