banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Jure Tomašević slavodobitnik 9. Studentske alke

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2019

U organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinj sinoć su na sinjskoj Peškariji održana 9. Studentska alka i Ljetni maskembal.

Slavodobitnik 9. Studentske alke je Jure Tomašević s osvojenih 12 punata nakon tri pripetavanja. Njemu i njegovom momku Teu Trgovcu simbolične poklone darovali su VAD i Muzej Sinjske alke.

Prije dolaska na Peškariju, gdje se okupio veći broj sugrađana, alkarska povorka je prošla ulicama grada, a za vrijeme održavanja natjecanja članovi Udruge su pripremali školjke i srdele za sve posjetitelje.

Organizatori posebno zahvaljuju Gradskoj glazbi Sinj čiji su se članovi, kao i prethodnih godina, na događaj odazvali u velikom broju.

Nakon Alke održan je Ljetni maskenbal. Iako su posjetitelji ispočetka bili sramežljivi, tijekom večeri pokazali su veliki interes za face painting koji je fantastično odradila Petra Barać.

Važno je naglasiti da su i ovu godinu obje manifestacije bile humanitarnog karaktera. Tijekom cijelog popodneva i večeri sakupljali su se dobrovoljni prilozi, a prikupljeni novac bit će darovan sinjskom rodilištu.

Iz Krnjevalske udruge ističu kako je sve proslo u redu i u dobrom raspoloženju te zahvaljuju velikom broju sponzora bez kojih se ova dva događaja ne bi mogla održati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh