svabo

Karamarko poručio: Vrijeme je da ova nesposobna Vlada položi račune građanima!

Autor/ica
Objavljeno: 1 veljače, 2014

karamarsko_trilj1

U okviru obilježavanja 24. obljetnice HDZ-a Grada Trilja i prvog susreta župana i gradonačelnika HDZ-a, jutros je u triljskom hotelu Sveti Mihovil konferenciju za novinare održao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na samom početku konferencije šef HDZ-a osvrnuo se na smjenu pomoćnika ministra financija Branka Šegona:

‘To je zapravo slika njihovog rada i nesposobnosti. Premijer preko medija upoznaje svog ministra da mu smjenjuje njegovog pomoćnika. Pa to nema nigdje. Vlada je u potpunom raspadu što se tiče odnosa, i unutar samog SDP-a i odnosa s partnerima.’

Karamarko je još jednom ponovio kako je HDZ-e više puta naglašavao važnost rekonstrukcije Vlade, posebnice dijela ministarskih resora koji su vezani uz razvoj gospodarstva. Međutim, to nije učinjeno.

‘Situacija je katastrofalna. Oni doista ne žele rekonstruirati vladu, pa onda je vrijeme da polože račune hrvatskim građanima koji žive sve lošije. I predsjednik Josipović bi trebao žešće reagirati na njihov nerad i nesposobnost. Možda su jedino rješenje prijevremeni izbori.’

Na novinarsko pitanje je li ovo prvo okupljanje HDZ-ovih gradonačelnika i župana zapravo početak HDZ-ove kampanje za izbore Karamarko je istaknuo:

‘Mi smo spremni za prijevremene izbore. Ovdje na terenu razgovaramo s našim gradonačelnicima i županima, želimo čuti njihova razmišljanja. Oni su ti koji najbolje znaju stanje u svojim područjima, a mi iz vrha stranke to respektiramo. Na ovakav način želimo formurilati naše stavove o svim bitnim pitanjima, kao što su ustavne promjene, prijedlog novog ustrojstva odnosno nove regionalne podjele države i o ostala važna gospodarska pitanja’, istaknuo je Karamarko.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na mogućnost velike koalicije, odnosno na mogućnost koalicije desnog i lijevog hrvatskog političkog bloka kao koalicije nacionalnog jedinstva.

‘Da imamo normalnu socijaldemokraciju vjerojatno bi svi bili za to. Ja sam spreman na razgovore i spreman sam učiniti sve da Hrvatskoj što prije bude bolje. Međutim, s kime da mi idemo u veliku koaliciju, s ovom nesposobnom ekipom? Ako jednog dana dođu neki drugi ljudi, spremni smo na razgovor, no izgleda kako je za ovo sve kasno’, kazao je Karamarko.

Uz slučaj Šegon, pozornost hrvatske javnosti posljednjih dana plijeni i slučaj Babić. Govoreći o uhićenju čelnika Sinsikata liječnika Ivice Babića Karamarko je kazao:

‘O ovom slučaju možemo razgovarati na dva načina. Jedan je doista pitanje funkcioniranja pravne države i to svi moramo poštivati. S druge strane, gledajući politički, ovo je vrlo nezgrapno. U trenutku kad vam sindikati prijete generalnim štrajkom, odnosno prikupljaju potpise za štrajk, vi privodite jednog od sindikalnih čelnika. To taktički nije dobro. Ne želim prejudicirati ničiju krivicu niti nevinost, neka to riješi pravna država. Ali, nije dobro poslati poruku sindikalistima ‘probajte štrajkati ili organizirati štrajk, i vama se nešto može iskopati’, i to u trenutku kada oni prikupljaju potipse za štrajk’, kazao je Karamarko.

Na ovoj konferenciji predsjednik HDZ-a govorio je i o tome kako će se kandidat njihove stranke za predsjednika države biti poznat nakon svibanjskih izbora za EU parlament. Govoreći o ovim izborima, Karamarko je kazao kako su koalicijski pregovori u tijeku te kako će na listi za EU parlament biti mjesta i za Davora Štira, napominjući kako je njegvo razrješenje s dužnosti tajnika za dijaporu isključivo operativne prirode.

Nakon održane konferencije za medije, Tomislav Karamarko sudjelovao je i u radnom dijelu drugog dana susreta župana i gradonačelnika HDZ-a iz cijele Hrvatske.

karamarko_trilj2

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh