banner stozer cz sinj

Karavana motorista obišla Cetinski kraj

Autor/ica
Objavljeno: 15 studenoga, 2014

karavana_sinj1

Studeni je mjesec kada se Hrvatska na poseban način prisjeća žrtve Vukovara. I ove godine, sedmi put za redom održava se karavana Prevlaka – Vukovar ‘Zajedno u ratu zajedno u miru’ koja je jučer krenula iz Prevlake, najjužnije točke Hrvatske, a dolazak u Vukovar očekuje se u ponedjeljak, 17. studenog.

Podsjećamo, povodom 23. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara udruge proizašle iz Domovinskog rata i moto klubovi iz cijele Hrvatske organizirali su ovu karavanu. Cilj Karavane je pozvati bikere iz cijele Hrvatske da se zajedno pridruže Koloni sjećanja u Vukovaru i sjete svih žrtava agresije na Vukovar.

50-ak sudionika ove karavane jučer su stigli u Cetinski kraj. Prvo odredište bio je Trilj, gdje su ih dočekali članovi MK ‘Noćni jahači’, uz prigodno druženje i okrijepu. Slijedeća postaja bio je Sinj, a Karavani koja je krenula s juga Lijepe Naše pridružili su se i cetinski bikeri pa ih je 100-tinjak oko 18 sati stiglo kod spomenika poginulim braniteljima. Tu su ih u ime Grada Sinja dočekali dogradonačelnica Kristina Križanac, potpredsjednik Gradskog vijeća Milan Smoljo i sinjski motoristi, nakon čega su zajednički položili vijenac za poginule branitelje. Nakon kratkotrajnog druženja s braniteljima u Sinju, Karavana je nastavila put prema Kninu, gdje je prenoćila, a danas će posjetiti Škabrnju.

Organizator Karavane je Moto klub ‘Korkyra riders’ iz Korčule (Smokvica), a predsjednik Đani Radovanović, biker, dragovoljac i invalid Domovinskog rata,o samom dočeku u Sinju je kazao:

‘Kao i uvijek dobrodošli smo u ovaj kraj. Ovo su ti dani kada se dok vozimo sjećamo poginulih koji su dali živote za našu slobodu. Nažalos,t imamo puno mjesta gdje se moramo zastati i zapaliti svijeće, kako njihova žrtva ne bi pala u zaborav’, istaknuo je Radovanović.

Sinjska dogradonačelnica Kristina Križanac zaželjela je svim sudionicima karavane sretan put do Vukovara, sa željom da do grada Heroja prenesu sinjske pozdrave.

‘Ova karavana nosi jednu snažnu poruku. Poželjeli smo joj sretan put i da ponese pozdrave Sinja i Cetinskog kraja gradu Heroju, gradu Vukovaru’, kratko je kazala Kristina Križanac.

karavana_sinj2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh