extrametal

‘Kašetarnica’ na sinjskoj Peškariji

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoza, 2014

kasetarnica_sinj

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ udruga UPSUS na sinjskoj Peškariji izvest će umjetničku eko-instalaciju pod nazivom ‘Kašetarnica’.

Riječ je o dvodnevnom projektu koji se bavi pitanjem ekologije i umjetnosti, u okviru kojega su članovi Udruge izgradili umjetnički eko-paviljon.

‘Jedan od ciljeva projekta je skrenuti pozornost na korištenje prirodnog ambalažnog materijala, u ovom slučaju drvenih gajbi, odnosno kašeta za voće i povrće. Drugi cilj je podržati trend koji je danas u svijetu dosta aktualan, a to je trend urbanih vrtova ili urbane agrokulture. Treći cilj projekta je skrenuti pozornost na našu Peškariju koja je srce, žila kucavica našega grada, da se razmisli o tom prostoru i njegovoj skoroj adaptaciji’, kazala nam je dopredsjednica UPSUS-a Ivana Poljak.

Program počinje večeras u 19 sati, a u okviru njega bit će održana večer kratke poezije polaznika Kreativne radionice pisanja Irene Delonge Nešić uz nastup gitaristice Jagode Grubišić Čabo.

Sutra u 19 sati u okviru projekta mr. Ivana Župić održat će predavanje o lavandi, nakon kojega će koncert klasične glazbe održati Mislav i Branimir Norac. Prije zatvaranja paviljona članovi Udruge nazočnima će podijeliti sadnice povrća i začinskog bilja koje će biti korišteno za ukrašavanje paviljona.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh