banner stozer cz sinj

Kašetarnica: Roko i Cicibela sjajni, danas ‘Kisik’ i nastavak radionica

Autor/ica
Objavljeno: 30 kolovoza, 2019
roko i cicibela

Na utvrdi Kamičak sinoć je završen prvi dan Kašetarnice izvedbom predstave Roko i Cicibela kojom su se pred punim gledalištem predstavili mladi glumci: Splićanin Ivan Baranović i Sinjanka Katarina Romac. Publika je sjajnu izvedbu glumaca, koji su uprizorili sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele, od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini do prosidbe, Cicibeline trudnoće te zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti, nagradila velikim aplauzom i pozivima na bis.

kašettt

Program Kašetarnice nastavio se jutros u 8 sati vježbama Yoge. Danas od 17 sati u Gradskom parku bit će face painting te završne radionice grafita, izrade mandala te likovne radionice.

kasšeta

Večeras će se na tvrđavi Kamičak odigrati predstava ‘Kisik’ u kojoj glumi mladi sinjski glumac Stipe Gugić. Kisik je pokus, eksperimentalna predstava koja je lišena tipične dramske fabule. Sam autor naglašava da se predstava mora odigrati sada i ovdje. Riječ je o deset kompozicija odnosno alegoričnih priča bez izrazitog početka i kraja. Kisik je predstava iz moskovske zgrade ispričana biblijskim jezikom čiji je sadržaj frapantan i kaotičan. Glumac vodi dijalog s publikom pomoću ritmizirane i poetizirane proze otvarajući teme morala, egzistencije, društvenih i političkih pitanja pri tome ne štedeći nikoga i ponavljajući konstantno to isto pitanje – Što je naš kisik? (Ova predstava namijenjena je samo odraslima 18+). Početak je najavljen za 20 sati i 30 minuta.

kashet
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh