extrametal

Kazalištarci pripremaju ‘Alkarsku nevistu’ i 2. Međunarodni Alka-fest

Autor/ica
Objavljeno: 11 svibnja, 2018
zeljko_viculin

Nema odmora za članove Sinjskog pučkog kazališta. Naime, u tijeku su pripreme za predstavu ‘Alkarska nevista’, čija se premijera očekuje u ovogodišnjim ‘Danima Alke i Velike Gospe’, a krajem lipnja organiziraju 2. Međunarodni kazališni Alka-fest.

Gostujući u programu Hit radija predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin kazao je kako je ‘Alkarska nevista’ sjajan i zahtjevan projekt čiju realizaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Sinj, a potporu projektu dala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

‘To jedan dosta zahtjevan projekt. Autor teksta Igor Knižek je napisao jednu prelijepu radio dramu i sve to skupa je dramatizirala Olja Lozica. Ja sam nešto malo poradio po tekstu i evo mogu sretan i radostan reći da su čitačke probe već skoro gotove i da se vrlo brzo selimo na vanjske terene gdje ćemo početi probe uživo’.

Viculin je istaknuo kako će se ovogodišnji Međunarodni kazališni Alka-fest održati od 25. lipnja do 1. srpnja.

‘Poznati su nam sudionici i predstave. 25. lipnja je otvaranje, kada imamo jednu fantastičnu, po meni jednu od najboljih predstava u Hrvatskoj ‘Novac boje krvi’, koju izvodi Gradsko kazalište Beli Manastir. 26. lipnja imamo naše prijatelje iz Gospića, 27. lipnja nastupa skupina Vitez iz Bosne i Hercegovine, a 28. lipnja susjedi iz Kaštela s interesantnom predstavom ‘Čekaonica’. Ove godine nam prvi put dolazi Fak teatar iz Slovenije, a 30. lipnja imamo gostovanje Hrvatskog doma iz Vukovara’, kazao je Željko Viculin.

Dodajmo kako sinjski kazalištarci u subotu, 12. svibnja gostuju u Vukovaru gdje će izvesti predstavu ‘Krčma’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh