fruhwald

Kino Palke prikazuje ‘Život je lakši zatvorenih očiju’ i ‘Dnevnik motociklista’

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2021
Kino Palke

U organizaciji udruge S.K.U.P. i ove godine na sinjske palke stižu dvije filmske projekcije: “Život je lakši zatvorenih očiju” (“Vivir es fácil con los ojos cerrados”), španjolska komedija Davida Truebe iz 2013. godine i “Dnevnik motociklista” (“Diarios de motocicleta” / “The Motorcycle Diaries”) Waltera Sallesa iz 2004. godine – filmska adaptacija dnevnika Ernesta Che Guevare. Projekcije će se održati 29. srpnja i 1. kolovoza 2021. Ulaz na oba filma je slobodan.

Ideja projekta Kino Palke je dati novu funkciju postojećoj infrastrukturi alkarskog gledališta u vremenu prije održavanja alkarskih svečanosti. Naime, svojim izgledom Palke su klasično gledalište u otvorenom prostoru, a aplicirajući novi kulturni sadržaj, dat će im se dodatna vrijednost.

S ciljem sprječavanja širenja zaraze uzrokovane virusom COVID-19 organizatori mole posjetitelje da paze na razmak i poštuju predviđeni raspored sjedenja.

Četvrtak, 29. 7. 2021. u 21:30 sati

Život je lakši zatvorenih očiju
David Trueba
Španjolska / 103′ / 2014.

Kino Palke

Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera – trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme ‘Strawberry Fields Forever’ koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film ‘Kako sam dobio rat’. ‘Život je lakši zatvorenih očiju’ osvojio je čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. Osim filmom, David Trueba bavi se pisanjem i novinarstvom. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

Nedjelja, 1. 8. 2021. u 21 sat
Dnevnik motociklista

Argentina, SAD, Čile, Peru, Brazil, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Francuska, , 126′, 2004.

Kino Palke

Sa svojim najboljim prijateljem i studentskim kolegom, Albertom Granadom (R. de la Serna), mladi Argentinac Ernesto Guevara de la Serna (G. G. Bernal) odlazi na put motociklom, željan pustolovina prije diplome, preko Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije i Venecuele. Također, dvojica budućih liječnika razmišljaju i o tome ne bi li negdje usput pronašli mjesto za liječničku rezidenciju ili koloniju za gubavce. Iako počinju put s prvotnom nakanom da se zabave, susrećući tamošnje siromašno stanovništvo, bit će potaknuti na razmišljanje o njihovim problemima. Dvojica prijatelja će, svaki na svoj, način, kroz ovo putovanje sazreti i donijeti neke nove životne odluke… “Dnevnik s motocikla” adaptacija je dnevnika koji je vodio Ernesto Che Guevara u 23. godini, prije nego što je postao svjetski poznata osoba, te romana njegovog prijatelja i suputnika, Alberta Granade.

Kino Palke dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova” za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Program se realizira uz podršku Grada Sinja i Turističke zajednice grada Sinja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh