svabo

Klapa KUD-a Vrilo: Otišao je naš dragi Puja

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2021
PUJA

Povodom smrti svog člana Željka Župića-Puje, izraz sjećanja i sućuti uputila je muška klapa KUD-a ‘Vrilo’ Obrovac Sinjski:

‘Otišao je naš dragi Puja! Nebeski klapaši dobili su još jednog člana. I to kakvog člana! Uvijek spremnog za druženje i pjesmu. Uvijek spremnog za ono što neku klapu i čini klapom – prijateljstvo i dobrotu.

Otišao je naš dragi Puja nakon duge i teške bolesti za koju mnogi nisu ni znali jer se nije mogla iščitati na njegovom licu. S bolešću je znao živjeti, bolest je znao trpjeti ali usprkos svemu – pjevati.

Naš je Željko Župić-Puja u klapi Vrilo pjevao od samog osnutka klape prije više od desetljeća. Bio je nezamjenjiv član. U klapi je stajao lijevo na samom kraju gledajući iz perspektive klape. Bio je, dakle bas – stožer dubokih glasova koji je uvijek pokušavao pjevati što dublje. Ponekad je solirao. Osobito je lijepo pjevao pjesmu ‘Spušta se noć i pada snijeg’. Po struci psiholog, naš Puja znao je klapu psihološki pripremiti za nastupe. Njegov smiješak prije nastupa rastjerao bi tremu u klapi i dao onaj pozitivni stav toliko potreban svakoj klapi prije nastupa.

Osim u klapi Vrilo, Puja je pjevao u Mješovitom zboru Grada Sinja, gdje je pjevao i svirao gitaru.

Bio je pripadnik 126. brigade, radio je u Nastavnom središtu za obuku vojnika Sinj, a bio je i aktivni član u političkom životu našega grada.

Njegovoj obitelji, supruzi Hildi, sinu Lovri i ostaloj rodbini, prijateljima i znancima izražavamo duboku sućut! Počivao u miru Božjem!

Klapa Vrilo’

KLAPA VRILO
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh