Klub Sinjana izložio slike za crkvu u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2021
klub sinjana

Izvor: Klub Sinjana Zagreb

Klub Sinjana Zagreb je tijekom svog postojanja od preko 60 godina, uvijek u svom radu i aktivnostima bio na usluzi kako svojim članovima u Zagrebu tako Sinju i Cetinskom kraju. Nizom kulturnih, društvenih i ostalih aktivnosti uz tradicionalnu i prepoznatljivu Sinjsku noć u Zagrebu, članovi kluba su tijekom svog djelovanja uvijek isticali svoje porijeklo, pripadnost u svim oblicima aktivnosti u Zagrebu i rodnom kraju.

Početkom prošle godine dok još nitko od nas nije ni razmišljao o drastičnom promjenama privatnog i društvenog života svih nas uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, na inicijativu nekolicine članova Kluba Sinjana porijeklom iz Brnaza razmišljali smo o mogućnostima da i mi pomognemo u okviru mogućnosti završetku radova na crkvi sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

U razgovoru sa fra Mirkom Marićem i fra Antonijom Mravkom na sastanku koji smo organizirali u prostorijama Kluba u Zagrebu kako bi sagledali sve mogućnosti, zaključili smo da bi najbolje bilo organizirati aukciju radova umjetnika koji su rođenjem ili svojim djelovanjem vezani za Sinj i Cetinski kraj.

Aukciju smo zamislili kao društveni i medijski događaj u Zagrebu uz pomoć vrhunskih profesionalaca struke uz našu svesrdnu pomoć u organizaciji. Nažalost širenje virusa i epidemiološke mjere su nas u tome spriječile.

Krov crkva Brnaze

Sa željom da ipak nešto napravimo obzirom da je u međuvremenu dio donatora i umjetnika stavio na raspolaganje Klubu svoja djela (Anton Vrlić, Vladimir Vrljić Ankin, Ivan Grgat, dok je fra Mirko Marić iz svoje osobne zbirke donirao radove Ivana Lackovića Croate, Dimitrija Popovića, Ivana Večenaja…), samo su neki od autora doniranih radova, kojima se i ovim putem još jednom zahvaljujemo u ime Kluba Sinjana Zagreb.

U dogovoru s članovima Kluba porijeklom iz Brnaza, dr.sc. Ingom Mandac Smoljanović, Tihomirom Mandacem i Brankom Marićem iskoristili smo mogućnost da održavanje redovne izborne Skupštine Kluba Sinjana sredinom studenog prošle godine organiziramo u prostoru galerije Centra za kulturu Novi Zagreb, kako bi izložili donirane radove i animirali članove i prijatelje da otkupom izloženih radova pomognemo završetku izgradnje crkve sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

Na našu radost i zadovoljstvo u tome smo i uspjeli, uz žal što nismo to mogli napraviti kako je zamišljeno. Otkupljena je većina izloženih radova, a sredstva su uplaćena u korist završetka izgradnje crkve.
Naš domaćin, član Kluba i Brnažanin Branko Marić, podnio je cjelovito izvješće o doniranim i otkupljenim radovima uz financijsko izvješće koje smo predali uz potvrde o uplati sredstava fra Mirku Mariću.
Još jednom zahvaljujemo svim kupcima izloženih djela, autorima i donatorima, a posebna hvala dr.sc. Ingi Mandac Smoljanović, Tihomiru Mandacu i Branku Mariću na iskazanoj želji i trudu da ova akcija ipak uspješno završi.

Nadamo se da će ova naša aktivnost potaknuti i druge da se na svoj način priključe i pomognu završetku izgradnje ove prelijepe crkve na ponos i radost svih nas, a posebno Brnaza, Sinja i cijelog Cetinskog kraja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh