semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Koalicija Pomak: ‘Nama je na prvom mjestu Domovina, a ostalima imovina’

Autor/ica
Objavljeno: 2 rujna, 2016
koalicija_pomak01

U prostorijama HSP-a Sinj, koalicija Pomak koju čine HSP – Hrvatska stranka prava, HČSP – Hrvatska čista stranka prava, ABH – Akcija za bolju Hrvatsku i OB – Obiteljska stranka, na konferenciji za medije predstavila je svoj izborni program za 9. izbornu jedinicu za nadolazeće parlamentarne izbore. Osim kandidata iz 9. izborne jedinice, konferenciji su nazočili i kandidati iz 10. i 11. izborne jedinice.

Na početku konferencije predstavnici koalicije Pomak istaknuli su da konstantno veći dio medija prešućuje aktivnosti ove pravaške koalicije, uključujući i predizborne aktivnosti.

Ante Smoljo, domaćin skupa, koji je ujedno 14. na listi, kazao je da će na iznenađenje mnogih ova koalicija ostvariti dobar politički uspjeh.

‘Koalicija Pomak ima osnovna načela kojih se ne odriče i koja je u stanju realizirati i provesti u djelo, za razliku od mnogih drugih političkih opcija koje stalno pričaju, a ništa ne rade. Naša načela su pravo i pravda, suverenitet, gospodarstvo, Domovinski rat i obitelj. Isto tako, radit ćemo na još boljem i većem spajanju iseljene i domovinske Hrvatske, kao i na sveukupnoj hrvatskoj tradiciji’, kazao je Smoljo.

Smoljo je istaknuo da su na svim listama koalicije Pomak dokazani hrvatski domoljubi, od kojih su većina njih hrvatski branitelji ili članovi njihovih obitelji.

‘Mi smo hrvatski domoljubi i patrioti i nikoga se ne bojimo. Neka hrvatski narod odluči što želi. Hoće li nove sinove za nove hrvatske pobjede ili postojeće stanje sa starim političkim elitama? Što se tiče mandata u Saboru očekujemo ih nekoliko, a birači će odlučiti u kojoj će to biti izbornoj jedinici’, kazao je Smoljo.

Jelena Grgić, 11. na listi koalicije Pomak u 9. izbornoj jedinici kazala je da su u njihovom programu vrlo važna pitanja za mlade i majke.

‘Hrvatskoj javnosti i građanima obećavamo pomak na način da ćemo napraviti pročiščavanje svih koji se nalaze na bitnim funkcijama, zbog kojih su mladi morali pronaći egzistenciju izvan granica Hrvatske. Majkama s troje i više djece osigurat ćemo status odgajatelja da mogu biti uz svoju djecu i odgajati nove naraštaje za Hrvatski narod.’

Na konferenciji su govorili i Marko Đapić i Anto Komljen, kandidati u 9. izbornoj jedinici, Ivica Radošević, kandidat u 10. izbornoj jedinici i Ivica Vladova-Đovani, kandidat u 11. izbornoj jedinici koji je kazao da se nad dijelom članova ove pravaške koalicije, kao i na samim kandidatima na listama, provode neshvatljive policijsko – pravosudne metode.

Sudionici konferencije istaknuli su da se nikada neće odreći stoljetnih hrvatskih pozdrava kao što su ‘Bog i Hrvati’ i ‘Za Dom spremni’, jer su pod tim su pozdravima i zastavama HOS-a stotine mladića položili svoje živote na oltar Domovine. Koalicija Pomak konferenciju je zaključila porukom ‘Nama u koaliciji Pomak na prvom mjestu je Domovina, a ostalima imovina’.

koalicija_pomak02
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh