fruhwald

Konačno kreće izgradnja Aglomeracije Sinj!

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2021
sinj

Konačno je početi izgradnja Aglomeracije Sinja. Ovu informaciju potvrdio nam je gradonačelnij Sinja Miro Bulj koji je danas u Zagrebu održao sastanak s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem.

Osim Bulja i Ćorića sastanku su nazočili državni tajnik Mario Šiljeg, predstavnici Hrvatskih voda – generalni direktor Zoran Đuroković, zamjenik generalnog direktora Valentin Dujmović i Voditeljica sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU Fani Bojanić, direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. Milan Smoljo te predstavnici Jedinice za upravljanje projektom iz tvrtke Exstructa d.o.o., voditelj projekta Darko Jukić i Petar Peroš.

‘Dogovoreno je da će Hrvatske vode dati suglasnost Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine da nastavi s javnom nabavom. Ta suglasnost će doći do 306. Sinjske alke i potpisat će se ugovor s izvođačem koji je dao najnižu ponudu. To je za ova dva dijela, Grupa 1 i Grupa 3, a ovaj treći  – Grupa 2, koji je prebačen za 80 posto, on će ići na novelaciju, tj. napravit će se dopuna studije, a nakon toga će se vidjeti može li se i taj dio financirati europskim sredstvima. Ako ne, ministar Ćorić je kazao da će se onda graditi državnim sredstvima. Uglavnom, Aglomeracija Sinj će se početi graditi’, kazao je Bulj.

Gradonačelnik Bulj izrazio je nadu kako ćemo uskoro u Sinju i vidjeti bagere koji rade na izgradnji Aglomeracije:

‘Rokovi za žalbu vjerojatno traju 15-ak dana od donošenja odluke o odabiru ponuditelja. Samim time, to bi bili neki rokovi nakon kojih bi se uskoro mogli pokrenuti bageri na području našega grada i konačni početak Aglomeracije za ova dva dijela, a nadam se uskoro i za treći, da konačno riješimo ovaj naš veliki problem’, naglasio je Bulj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh