bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Konačno pobjeda! Alkar slavio protiv Hermes Analitice u Zagrebu

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2020
Alkar

Foto: AB Foto

Super važnu pobjedu Alkar je izvojevao na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović protiv Hermes Analitice. Utakmica je riješena tek u završnih pet minuta, nakon sinjske serije od 11-0…

Hermes Analitica – Alkar 75:88 (22:20, 14:22, 22:21, 17:25)

Zagreb – KC Dražen Petrović
Suci: Denis Hadžić, Franko Gracin, Mateo Pavičić

Hermes Analitica: Brčić, Mileković (18), Filić (2), Kalpić, Svoboda (20), Gazić (4), Šutalo (15), Marcelić (2), Ćorić, Kordić (12), Perić (2).

Alkar: Brocić (16), Echols (18), Granić (20), Mandalinić (4), Kučan (9), Putnik, Varence (7), Tomašević, I. Vučić (4), H. Vučić (10).

Otvaranje utakmice otišlo je na stranu Hermesa koji je stigao do osam koševa viška (10:2), ali Alkar se tada pribrao i brzo uhvatio priključak. Ipak, rezultatska inicijativa bila je na strani domaćih koji su prvih deset minuta zaključili u blagom plusu (22:20).

Drugu četvrtinu tricama su otvorili Svoboda i Mileković i odveli domaćina na novih plus osam, ali tada je i Alkar odgovorio serijom 8-0 i na krilima danas odličnog Granića i Brocića preuzeo kontrolu te prvi dio zaključio uz šest koševa viška (36:42).

U trećem periodu ponovno domaćin izgleda bolje, nevjerojatno je trica služila Hermes koji je preokrenuo i u 26. minuti imao plus četiri. Alkar se ipak nije dao, Hrvoje Vučić je tricom vratio prednost na sinjsku stranu, da bi uoči završnih deset minuta višak opet bio na strani Alkara (58:63).

Pet minuta potom se igralo u egalu, rezultat je u 35. minuti bio 69:71, a onda je proradio sinjski stroj u svom najboljem izdanju. Serijom 11-0 utakmica je riješena, bacanjima Brocića i Granića, ali prije svega tricom i dvicom Echolsa te na kraju koš jednom tricom Hrvoja Vučića.

Alkara sada čeka odgođena utakmica u gostima kod Gorice, pa potom i gostovanje kod Furnira, da bi se u Sinju igralo tek protiv Splita 12. prosinca.

Statistika.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh