banner stozer cz sinj

Koncert profesora Ljetne glazbene škole Sinj 2019.

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2019

U Galeriji Sikirica sinoć je održan prigodni koncert kojim je svečano otvorena ovogodišnja Ljetna glazbena škola u Sinju.

Na početku ove lijepe i ugodne glazbene večeri pozdravne riječi izvođačima i posjetiteljima uputili su Damir Tomašević u ime Organizacijskog odbora Ljetne glazbene škole i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, koja je ujedno i otvorila ovogodišnju manifestaciju.

U 90-minutnom programu, kojeg je moderirala Daria Marić Pavić, djela poznatih svjetskih glazbenika, ali i svoja vlastita, izveli su prof. Karolina Šantl Zupan na flauti, prof. Bruno Phillip na klarinetu, prof. Gordan Tudor na saksofonu, prof. Dario Teskera na trubi. Na kraju večeri u duetu su nastupili gosti iz Slovenije prof. Boštjan Lipovšek – rog i  prof. Dušan Kranjc – trombon. Korepetitorica na klaviru bila je prof. Linda Mravunac Fabijanić.

Publika je dugotrajnim pljeskom pozdravila sve izvođače.

‘Oduševljen sam idejom o održavanju Ljetne glazbene škole. Prvi put nastupam profesionalno u Sinju, ali dolazim u ovaj kraj, jer ja sam dicmanjski zet. Oduševila me publika večeras i veliki broj mladih koji su došli na koncert’, kazao je prof. Goran Tudor.

Sličnih razmišljanja bila je i prof. Karolina Šantl Zupan, koja je oduševila svojim nastupom na flauti.

‘Meni je ovo druga godina da sam u Sinju i jako mi se sviđa ovaj kraj. Sinjani su gostoljubivi ljudi, atmosfera je jako dobra. Prvi dan nastave bio je s puno rada, puno energije, što motivira i nas nastavnike i same učenike. Na kraju tjedna ćemo sve zaokružiti završnim koncertom polaznika’, kazala je Šantil Zupan.

Pored polaznika Ljetne glazbene škole, na koncertu su nastup uglednih glazbenika pratili i ostali sinjski zaljubljenici u ovu glazbu, članovi Gradske glazbe Sinj i učenici OGŠ Jakova Gotovca Sinj.

‘ Sve čestitke organizatorima i Gradu na potpori. Ovo je uistinu pravi glazbeni doživljaj. Mi smo kao škola tu na pomoći organizatorima. Velika je stvar u dva tjedna organizirati ovakvu školu, okupiti eminentne profesore. Interes za sudjelovanje na predavanjima bio je jako velik. Ovo je velika stvar za promidžbu Sinja, djecu, našu Glazbenu školu i sve je na visokom nivou’, kazala je prof. Dobrila Veršić, ravnateljica OGŠ Jakova Gotovca u Sinju.

Ljetnu glazbenu školu pohađa 95 učenika iz Cetinske krajine i cijele Hrvatske te Slovenije, Italije i Makedonije, kojima satove drže poznati profesori. Nastava se održava u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u središtu grada. Pred kraj prvog tjedna Ljetne glazbene škole održat će se još dva koncerta i profesora i polazinka na predavanjima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh