Koncert za klavir i klarinet u Galeriji Sikirica

Autor/ica
Objavljeno: 15 kolovoza, 2020
koncert norac alfirevic

U nedjelju, 16. kolovoza u okviru programa ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2020.’ u Galeriji Sikirica održat će se koncert za klarinet i klavir Branimira Norca i Mirne Alfirević.

Branimir Norac osnovno je glazbeno obrazovanje stekao u Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, a maturirao je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. Godine 2011. upisao je studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Davora Rebe. Nastupao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, od čega se posebno ističe međunarodno natjecanje ‘’Davorin Jenko’’ u Beogradu na kojem je 2013. osvojio prvu nagradu (laureat) i natjecanje ‘’Vinko Lesić’’ u Splitu gdje je 2018. dobio nagradu za najboljeg mladog glazbenika. Surađivao je sa Zagrebačkom filharmonijom, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, MAG ansamblom u Splitu, Zadarskim komornim orkestrom i Hrvatskim komornim orkestrom. Osim izvedbenom praksom aktivno se bavi i kompozicijom te u svojim djelima kombinira klasičnu i eksperimentalnu glazbu.

Mirna Alfirević također je osnovno glazbeno obrazovanje završila u OGŠ Jakova Gotovca u Sinju, a potom srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. 2017. godine diplomirala je s odličnim uspjehom klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Katarine Krpan te upisuje poslijediplomski studij usavršavanja kod iste profesorice. Sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim solističkim i komornim natjecanjima te osvojila brojne nagrade, od kojih posebno ističe prvu nagradu kao solistica na šestom internacionalnom pijanističkom natjecanju „Citta di Palmanova“ u Italiji (2018.).Tijekom školovanja usavršavala se kod mnogih uglednih pedagoga iz Hrvatske i inozemstva. Do sada je nastupala u Čakovcu u dvorani Zrinski/Scheier (Obljetnica smrti Josipa Štoclera Slavenskog), u Zagrebu u sklopu događaja Fete de la Musique na trgu bana Josipa Jelačića (u sklopu HR Projekta), u varaždinskoj palači Erdödy, na završnim koncertima Međunarodne ljetne glazbene škole u Pučišćima, na festivalu „Grožnjansko glazbeno ljeto“ kao solo izvođač i korepetitor, te također kao korepetitor solo pjevačima u „Hrvatskom slovu“ u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh