TOMMY mel

Koncertom u Zagrebu M.O.R.T. potvrdio da je najbolji rock‘n‘roll bend u Hrvatskoj i šire

Autor/ica
Objavljeno: 4 ožujka, 2024
mort tvornica kulture

Izvor: Jutarnji list/Foto: Nika Kovačević, soundguardian.com

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u subotu, 2. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture sinjski band M.O.R.T. održao je spektakularan koncert.

M.O.R.T. je u Tvornici bio na razini najvažnijih koncerata Partibejkersa, Azre, Filma ili Električnog orgazma u Kulušiću 80-ih, Pankrta u SC-u ili Majki pred rat. Već od prve pjesme ‘Svijet se sužava’ i treće ‘Nikotinska kriza’ u kojoj je na usnoj harmonici efektno gostovao Bojan iz Detroit Groove Ganga, bilo je jasno da je pred posjetiteljima neopisivi ‘healing power of rock’n’roll’ koncert’.

Svaki “normalan” rock bend bi svoj najveći hit, a to je u slučaju M.O.R.T.-a “Nina”, ostavio za bis, ali ne i John, Zvrk, Mile i Kikos.

mort tvornica kulture

Izvor: Jutarnji list

M.O.R.T je dokazao da najbolji hrvatski rock’n’roll opet dolazi iz provincije. Ovaj put iz Sinja, baš kao što su Majke to isto prije 35 godina dokazivale iz Vinkovaca. Ne, nije šala, M.O.R.T. je najfascinantniji rock’n’roll bend u Hrvata danas, a i šire. Kako god, uz “healing power of rock’n’roll” M.O.R.T.-a u krcatoj Tvornici kulture Zagreb je ponovo, barem načas, bio blistav grad. Mračan, ali blistav, piše Aleksandar Dragaš za Jutarnji list.

Cijelu članak možete pročitati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409