banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Kristina Jukić o Gradskom bazenu!

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoza, 2015

Bazen1

Na prošlu sjednicu Gradskog vijeća grada Sinja došla je i građanka Kristina Jukić, te je svim, u tom trenutku prisutnim vijećnicima, podijelila dopis vezan za funkcioniranje Gradskog bazena.

Premda je nekoliko vijećnika pokušalo potaknuti raspravu o tom pitanju, to zbog proceduralnih razloga nije bilo moguće, pa je pitanje Gradskog bazena palo u sjenu izbora predsjednice Gradskog vijeća, dodjele gradskih nagrada i podizanja cijene vode.

Ovih dana gospođa Jukić javila se u redakciju Hit radija i Ferate i zamolila nas da spomenemo njen dopis, što i činimo.

Gospođa Jukić u dopisu konstatira kako Gradski bazen radi bez građevinske i uporabne dozvole i postavlja pitanje što je gradska vlast u posljednjih šest godina napravila da postojeće stanje uskladi s zakonskim propisima.

Otvara i pitanje prodaje ulaznica, te kontrole ubiranja i korištenja prikupljenih novčanih sredstava. Pita i tko snosi velike troškove punjenja bazena vodom kao i troškove održavanja njene higijenske ispravnosti.

U dopisu o radu Gradskog bazena, gospođa Kristina Jukić postavlja još niz pitanja – tko i po čijem nalogu upravlja bazenom; po kojim se kriterijima zapošljavaju i plaćaju radnici; poštuju li se propisi vezani za zaštitu na radu; tko kontrolira rad teretane i kako ona organizacijski i financijski funkcionira; a zanima je i rad škole za obuku neplivača i pita je li ista besplatna.

Posebno izdvaja problem ugovora o najmu između Grada Sinja i stečajnog upravitelja Tim sporta d.o.o. i pita se je li isti zakonit.

Zanimaju je i daljnji koraci Grada Sinja po tom pitanju u smislu eventualnog raskida ugovora jer za takav čin, kako kaže, postoji preduvjet u navedenom ugovoru kao i preuzimanje pune odgovornosti upravljanja bazenom.

U tom kontekstu gospođa Jukić podsjeća i na problem malih vjerovnika s potraživanjima od nekoliko desetaka do nekoliko stotina tisuća kuna, te pita vodi li itko računa o tim ljudima.
Naglašava kako smisao stečaja nije iznajmljivanje nego prodaja s ciljem namirivanja svih vjerovnika i poziva sve odgovorne na djelovanje u tom smjeru.

Nema nikakve sumnje kako je gospođa Kristina Jukić otvorila niz zanimljivih pitanja, a hoće li ona biti otvorena još konkretnije ovisi i o gradskim vijećnicima, koji su u posjedu njenog originalnog dopisa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh