fruhwald

Krivi smo sami sebi!!!

Autor/ica
Objavljeno: 25 svibnja, 2014
parking_sinj_animacija

Nedavno smo dobili e-mail našeg čitatelja Mira Malbaše. Pretpostavljajući kako je isti dostavljen zbog objave i budući da je riječ o zanimljivom komentaru, objavljujemo ga u cijelosti, uz napomenu da su ilustracija i naslov redakcijski.

Poštovani!

Svjedoci smo svakodnevnih prometnih gužvi koje će u nadolazećim mjesecima biti još i intenzivnije. Shodno tome javlja se i problem parkinga u samom gradu. Parkirališta su takva kakva jesu, grad se – vidimo baš i nije imao namjeru urbanistički širiti, ulice postaju pretijesne i svaki krivo parkirani auto je zapreka normalnom odvijanju prometa. Gradsko poduzeće za parking radi kako radi, naplaćuju kazne nepropisno parkiranim autima, u posljednje vrijeme vidimo opet je oformljena i pauk služba… Policiji sigurno nije prioritet krivo parkiranje po gradu, naravno pored “Kamička” i komunalnih redara nije ni za očekivati da se policija bavi stavljanjem ceduljica pod brisače. A i sama svijest građana bi valjda trebala biti u tolikoj mjeri razvijena da se nebismo trebali bojati novčane kazne nego bismo trebali biti obazrivi prema ostalim sudionicima u prometu. Spomenuo sam komunalne redare… Ima li grad Sinj uopće komunalne redare??? Iskreno, ja ih u gradu nikad nisam vidio. Možda na sebi nemaju oznaka komunalnog redara pa ih ne primjećujem, ali svatko tko bilo kojim danom prođe po gradu itekako će primijetiti komunalni nered!

Ali da se vratim na temu parkinga, pogotovo onih parkirališta na kojima gotovo pa uvijek ima mjesta, a to su trgovački centri! Ne vjerujem da se nije svima u gradu dogodilo da ulazi u Kaufland i da mora zaobilaziti “budalu” koja je parkirala auto na samom ulazu. Ispred tog prodajnog centra su dvije prometne trake od kojih je jedna uvijek blokirana parkiranim autima. A parkiralište napola prazno… Ispred Lidla još veći parking, ali ne, valjalo bi kad bi mogli s autom čas uletit kupit koju jeftinu čokoladu… Kod Konzuma je krkljanac stalno! I sad, baš bi bilo zanimljivo vidjeti reakciju nekoga kome pauk digne auto dok je skoknio po neku sitnicu u dućan ili da mu komunalni “fantom” priljepi kaznu pod brisač… Ne radi se ovdje o lošem radu službi, ovdje se radi jedino i samo o vozačkoj i općoj nekulturi! A promatrajući malo aute i njihove vozače, ne rade to samo oni neobrazovaniji građani, ima tu i visokoobrazovanih ljudi… Jadno!

I usputno, pitamo se zašto nam je grad u tako lošem stanju?! Pa upravo zato što ni ne zaslužujemo bolje, jer je naša svijest još u propaloj Dalmatinci i oko nje! I nisu nam krivi gradonačelnici, vijećnici, komunisti, partizani, policija, prosvjeta,… krivi smo si sami i nitko nam drugi kriv nije!

Miro Malbasa

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh