svabo

Krnjevali preuzeli vlast u Sinju!

Autor/ica
Objavljeno: 1 veljače, 2014

krnjevali

U Sinju su danas otvoreni Dani krnjevala. U Gradskoj vijećnici jutros je upriličena svečana primopredaja ključeva Grada, koje su vodstvu Krnjevalske udruge grada Sinja uručili sinjski dogradonačelnici Kristina Križanac i Zlatko Ugrin.

O tijeku primopredaje ključeva izvijestio nas je meštar od krnjevala Žare Romac.

‘Teška srca su nam predali vlast, ali morali su jer smo imali čvrste argumente. Naš proračun je prošao od prve, za razliku od njihovog. Išlo se na glasanje, a bilo je njih četvero iz gradskog poglavarstva i nas četvero iz Krnjevalske udruge. Međutim, imali smo mi svog jokera. Došao je naš Bore Lee koji je bio naša peta ruka i tako je proračun prošao. Na račun toga smo preuzeli vlast i vladat ćemo mjesec dana’, prepričava nam Žare.

Odmah po preuzimanju ključeva Grada, sinjski Krnjevali zasukali su rukave i počeli s pripremama krnjevalskih događanja. Već slijedeće subote svojim sugrađanima priprediti će tradicionalnu Večer sjećanja, a osim toga Sinjani će i ove godine uživati u Krnjevalfestu, Tripicijadi i Arambašijadi.

Kako doznajemo od Žare Romca, krenule su i pripreme za izradu ovogodišnjeg krnje.

‘Toliko je kandidata da je to nevjerojatno. Ali, mislim da ćemo se baciti na lokalni nivo, ovdje ima dosta materijala. Pa i ja sam jedan od kandidata, jer s obzirom kako sam prošao na izborima – stvarno sam krnjeval’, našalio se na svoj račun sinjski meštar od krnjevala Žare Romac.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh