Krušvar slavi svoga zaštitnika – svetoga Ivana Krstitelja

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2013
krusvar_crkva 2

Tekst i foto: Ante Botić

U župi Dicmo Gornje – Krušvar svečano će se proslaviti  svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja.

Mise trodnevnice počinju danas u  18 sati kada će misno slavlje predvoditi don Ivica Barišić, župnik župe Žeževica. Sutra u isto vrijeme, na drugi dan trodnevnice, svečanu misu služit će don Vinko Beus, kapelan župe Gospe Fatimske iz Splita.

Uoči samog blagdana u nedjelju misno slavlje od 10,30 služit će i propovjedati don Vedran Torić, župnik župe Sv. Križa -,Veli Varoš Split.

Na sam blagdan Sv. Ivana Krstitelja svečano euharistijsko slavlje od 10,30 predvodit će i propovjedati solinski župnik don Vinko Sanader. Tijekom svete mise pjevat će Papa band iz Solina, koji  djeluje kao glazbena sekcija Hrvatske katoličke zajednice MI u Solinu, koji je 1998. godine prigodom posjeta pape Ivana Pavla II. solinskom svetištu.

U svim misnim slavljima suslavitelj će biti župnik Krušvara don Mario Mihanović, kojemu je ovo prva godina da kao župnik organizira svetkovinu zaštinika župe. Naime, don Mario Mihanović u župu Krušvar došao je u kolovozu prošle godine iz Trilja, gdje je obnašao službu kapelana.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh