banner stozer cz sinj

Ksenija Prohaska Sinju poklanja ‘Marlene Dietrich’

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2015
Ksenija

Sutra u 20 sati u sinjskom gradskom kinu bit će izvedena predstava ‘Marlene Dietrich’. Predstava je poklon nacionalne dramske prvakinje Ksenije Prohaske Gradu Sinju.

Predstavu ‘Marlene Dietrich’ režirao je Ivan Leo Lemo, koji je i koautor teksta, uz Anu Tonković Dolenčić i Vlatka Broza. Od autora stilski označena kao ‘monoshow’, Marlene Dietrich sastavljena je od 11 monologa i 13 songova kojima Prohaska, uz živu glasovirsku pratnju, u izvedbi pijanistice Irine Smirnove, oživljava epizode iz dramatične biografije karizmatične hollywoodske dive. Predstava slijedi najznačajnije epizode života velike Marlene, od berlinskih početaka, grandiozne hollywoodske avanture, ljubavi s Jeanom Gabinom, dana na frontama Drugog svjetskog rata, sve do posljednjih-samotnih pariških dana.

Gostujući danas u programu Hit radija Ksenija Prohaska pozvala je sve Sinjane i Cetinjane da dođu pogledati ‘Marlene Dietrich’.

‘Pjevam najpoznatije songove koje je Marlene pjevala i pričam njen život, od mladih dana pa do kraja. 400 puta sam ju igrala po cijelom svijetu, u 17 zemalja. Gdje god sam došla bila sam primljena s velikom ljubavlju i toplinom jer su se mnoge žene prepoznale u toj slavnoj ženi koja je pokušala uskladiti majčinstvo, biti supruga i biti radna žena’, kazala je Prohaska.

Za predstavu Marlene Dietrich Ksenija Prohaska dobila je brojne nagrade, kao što su: nagrada Mediteran riječkog Festivala malih scena, nagrada za najbolju glumicu na Festivalu glumaca u Vinkovcima, a u Italiji je 2005. na međunarodnom kazališnom festivalu Mittelfest dobila prestižnu nagradu Adelaide Ristori.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh