tramax

Praznici i ideološke podjele…

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2013
glavan_ivica

Zbog čega je Grad Sinj, danas 21. lipnja, po prvi puta, zajedno i unaprijed obilježio dva državna praznika – Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja i Dan državnosti RH koji se obilježava 25. lipnja? Je li u pitanju štednja, politika ili pak komoditet produženog vikenda?

Ovo pitanje postavili smo gradonačelniku Ivici Glavanu, koji nam je odgovorio kako donoseći odluku o spajanju obilježavanja praznika nije razmišljao o političkom trenutku.

Riječ je o normalnom modelu koji je primijenjen u dosta gradova, navodi Glavan. Podsjeća na sličan slučaj kada je model primijenjen i u Sinju – na zahtjev političkih opcija.

Gradonačelniku smo tada ukazali na činjenicu da je u današnjem obilježavanju dva državna blagdana sudjelovala tek jedna politička opcija – HDZ, i to samo kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Ivica Glavan zaključio je kako smo napredovali u kulturi dijaloga, ali da se i na ovom primjeru uočavaju ideološke podjele…

Gradonačelnik Ivica Glavan

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/glavan_proslava_210613mp3.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh