BANNER FERATA

KUS i Galerija Sikirica otvorili vrata za posjetitelje

Autor/ica
Objavljeno: 29 travnja, 2020
sikirica

Kulturno umjetničko središte Sinj i podružnica Galerija Sikirica od ovog su tjedna, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske te poštujući sve preporuke i upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, otvorili svoja vrata i nastavljaju s redovnim aktivnostima.

Galerija Sikirica bit će otvorena za posjetitelje od 10 do 12 sati s postavom Sikiričinih radova, a iz KUS-a apeliraju još jednom na sve sugrađane i potencijalne posjetitelje da poštuju sve upute i preporuke nadležnih tijela te da se ne izlažu bespotrebnom riziku, kao i da odgovornim ponašanjem zaštite i sebe i zaposlenike KUS-a i Galerije. Također napominju da su za sve upite i dogovore dostupni putem službenih kanala komunikacije – telefonskih brojeva i e-maila.

Ovim putem voditeljica Galerija Sikirica Dragana Modrić uputila je i rođendansku čestitku akademiku Stipi Sikirici, koji na današnji dan puni 87. godinu života.

‘Naš dragi barba Stipe danas slavi 87. rođendan. Svima nam je iznimno drago što u ovim teškim vremenima, kada su upravo naši stariji najranjiviji i najugroženiji, profesor Sikirica pokazuje i dokazuje snagu volje i životne radosti i vjeru u dobar završetak ove za sve nas teško shvatljive situacije. Ispred Galerije Sikirice i Kulturno umjetničkog središta Sinj želim mu sretan rođendan i da ostane uvijek ustrajan i neustrašiv, jer su to vrline koje su ga oduvijek krasile u njegovu iznimno bogatom privatnom i javnom životu. Često se sjetim kako je profesor Sikirica prije nekoliko godina, prilikom snimanja kratkog dokumentarnog filma o njegovu radu i životu, rekao jednu jakolijepu rečenicu – Godine su, na kraju, ipak samo broj. I čini mi se da je u toj jednostavnoj rečenici sažeta čitava životna mudrost.’

Podsjetimo, Stipe Sikirica donirao je Gradu Sinju i stanovnicima Cetinske krajine svoj cjelokupan umjetnički opus, o kojem od 2009. godine skrbi Galerija Sikirica, osnovana od strane Grada Sinja s ciljem zaštite, adekvatne stručne skrbi, afirmacije i promocije Sikiričinog opusa. Stipe Sikirica autor je brojnih javnih skulptura, ne samo u Sinju, nego diljem Hrvatske i regije. Osim bogatog umjetničkog života, Sikirica je tijekom godina kulturnog rada obavljao brojne i ugledne funkcije – od tajnika ULUH-a do dekana zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, a jedan je od osnivača Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

sikirica s
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh