fruhwald

Lan Sasta slavila na Kupu Cetinskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2013

galopske_utrke

U organizaciji Konjičkog kluba Sokol iz Brnaza jučer je na sinjskom Hipodromu održana Međunarodna galopska utrka – Kup Cetinskog kraja. Ukupno su održane četiri utrke, a u onoj središnjoj, pred oko 1500 gledatelja, slavilo je grlo Lan Sasta vlasnika Vedrana Stipčevića…

U središnjoj utrci priredbe koja je nosila naziv Kup Grada Sinja pobjedu je odnijelo grlo Lan Sasta s jahačem Janom Havlikom koje je stazu dugu 2250 metara odgalopiralo u vremenu 2,28,54 minuta, tik ispred Armagedon Firea s jahačem Beysimom Osmanovim, inače vlasništvo General Securityja. Treći je ciljem projurio Classic Spirit u vlasništvu GK Vreba iz Hrvaca.

Tijekom subotnjeg poslijepodneva viđene su još tri utrke, od čega je jedna bila revijalnog karaktera na kojoj su nastupili jahači amateri i to na stazi dužine 900 metara. Prvo mjesto u toj utrci odnijelo je grlo Star Lady (GK Vreba) kojeg je jahao Aleksandar Šašić, u vremenu 51,04 sekunde.

Druga utrka na programu bila je Kup GK Sokol, a pobjedu u toj utrci ostvarilo je grlo Rio Bono (General Security) s jahačem Baysimom Osmanovim u vremenu 1,25,52 minute. Zanimljivo, prvo je ciljem u toj utrci prošao Justin Vegas Borislava Radovanovića, međutim, nakon službenog vaganja zbog tri kilograma manjka ono je diskvalificirano.

Treća utrka – Kup Općina Cetinske krajine – zadovoljstvo je ponovno donijela General Securityju, čije je grlo Boheme Wango s jahačem Beysimom Osmanovim ostvarilo najbolje vrijeme (1,53,41), ispred Toshira Vedrana Stipčevića te Jasenke u vlasništvu Josipa Masle.

Svakako treba dodati kako je uoči posljednje utrke održan defile zastava Republike Hrvatske, grada Sinja, grada Vukovara i Europske Unije koje su nosili članovi KUD-a Sinj. Naime, tim činom braniteljske udruge s područja Cetinske krajine dale su podršku Vukovaru i Vukovarcima u borbi za hrvatski Vukovar.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh