banner stozer cz sinj

Litnji đir po gradu

Autor/ica
Objavljeno: 15 lipnja, 2013

pijaca1506

U središtu suncem okupanog Sinja ni ove subote nije manjkalo šušura.

Brojni Sinjani i Cetinjani jutros su okupirali središte grada. Kako su odmicali jutarnji sati sredina Pijace brzo se praznila, jer su svi tražili praznu stolicu na natkrivenim štekatima brojnih kafića.

Za sve one koji su željeli kupiti spizu i čuti poneku novitadu, nezaobilazna je bila i sinjska Peškarija. Na kultnom sinjskom okupljalištu i ovoga jutra prodavači su pripremili solidnu ponudu prvenstveno povrtlarskih kultura – krastavaca, poma, kapulice, mladog krumpira, salate… U ponudi su se našle i kvalitetne trešnje i breskve. One koji žele laganiju hranu čekalo je par kašeta ribe.

Južne stranu ulice Put Petrovca i jutros je bila okružena brojnim cvjetnim aranžmanima. Kad smo neke stalne prodavače priupitali što je s fiskalizacijom, odnosno je li sve spremno za početak izdavanja računa, dobili smo ono što smo i tražili – odgovor koji na ovom mjestu ne možemo objaviti.

I dok su mnogi ovu subotu odlučili iskoristiti za šetnju, ispijanje pića, ćakulu ili kupovinu, ima i onih koji se danas prže radeći na otvorenom. Naime, u ovom vrućem điru po gradu, ispod crkve na šetalištu Alojzija Stepinca zatekli smo radnike koji mukotrpnim radom love predviđeni rok (do 298. Alke) završetka uređenja ovog dijela grada. Njima, kažu, sunce ne smeta jer su navikli, a kad završe ovu fatureti, sele se u Glavičku – ispred pošte.

Subotnji litnji đir završili smo na najljepšem mjestu – gradskom parku. Tu su se u hladovini stabala i uz nadzor roditelja, bezbrižno i veselo igrali najmlađi Sinjani. Nije im smetalo što je dio ljuljačke u hladu, a dio u suncu, važna im je bila samo igra. I neka je tako.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh