Lucija Vudrag: Jedva čekam da s radom počne Srednja glazbena škola u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 1 svibnja, 2021
lucija vudrag

U emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovala Lucija Vudrag – mlada gitaristica Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj, Područnog odjeljenja Trilj.

Ova mlada 16-godišnja glazbenica, koja je i odlična učenica Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, osvojila je brojne nagrade na raznim manifestacijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednja je bila na 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – državno natjecanje, koje je održano u Zagrebu od 22. do 28. ožujka 2021. godine. Lucija je u IV. kategoriji u klasi prof. Vlade Brzovića osvojila je III. nagradu.

Na početku emisije mlada glazbenica rodom iz Vojnića govorila je o svom djetinjstvu i počecima u glazbenoj školi:

‘Ponosno mogu kazati kako sam iz Vojnića, ali također uvijek ističem svoj zaseok Bučani. Lijepo je u mom kraju uz moju obitelj, sestre, brata, roditelje, a na poseban način uz moju babu Lucu. Od malena sam, kao i moje sestre i brat, zavoljela glazbu i krenula u glazbenu školu. Moram kazati kako nam je sve je to u genima, jer otac svira gitaru, dosta godina bio je u klapi Trilj, a sada vodi klapu Zagora. Tako je to počelo’, kazala je mlada Lucija Vudrag, ističući svakodnevno putovanje od kuće do Trilja i na brojna natjecanja sve zahvaljujući odricanju i trudu njenih roditelja.

Govoreći o svojim nastupima i manifestacijama, Lucija je pored brojnih nastupa izdvojila međunarodne:

‘Na puno mjesta sam nastupala u Hrvatskoj, možda mi je apsolutna pobjeda na Guitar festu u Puli iznimno draga pobjeda. Sudjelovala sam na nekoliko međunarodnih natjecanja, a najdraže mi je ono u talijanskoj Gorizi na manifestacije Enrico Mercatali’, kazala je Lucija, dodajući kako joj je bilo drago sudjelovati na manifestacijama u Trilju, Zagrebu, Dubrovniku,Splitu i Sinju, u organizaciji Sinjskih ferala.

Lucija je na kraju izrazila zadovoljstvo što će se uskoro otvoriti Srednja glazbena škola u Sinju:

‘Jedva čekam da nakon ove osnovne krenem u srednju glazbenu školu. Bit će mi posebna čast jer će zajedno sa mnom krenuti moja sestra Petra. Zato hvala svima, na čelu s našom ravnateljicom Dobrilom Veršić, koji su ustrajali da s radom krene ova škola u Sinju’, kazala je Lucija koja je tijekom emisije odsvirala jedan dio iz djela Fernando Sor Etida XXII op. 35.

Tijekom emisije o Luciji su govorili njena baba Luca, prof. Vlado Brzović i ravnateljica Glazbene škole Jakova Gotovca prof. Dobrila Veršić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh