banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Lukini roditelji podržali ideju o osnivanju fonda za bolesnu djecu

Autor/ica
Objavljeno: 14 lipnja, 2014

luka_matic

Kao što smo već pisali, devetogodišnji Luka Matić vratio se iz Njemačke gdje su mu u dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau ugrađena ortopedska pomagala – ortoze. Luka je danas s roditeljima Milenkom i Antom gostovao u programu Hit radija, te se obitelj još jednom zahvalila svima koji su pomogli u akciji ‘Veliko srce za maloga Luku’.

Luka je rođen s dijagnozom spina bifida i već četiri puta bio je na liječenju i kontrolama u Njemačkoj. Prilikom posljednje kontrole liječnica je konstatirala da bi Luki trebale nove ortoze.

Luka je napisao zahvalu svima koji su pomogli u akciji prikupljanja sredstava za njegovo liječenje ‘Veliko srce za maloga Luku’. Zahvalu je namjeravao pročitati u programu Hit radija, no kako je vrlo osjećajan dječak, nije ju uspio pročitati, pa je to u njegovo ime učinila mala Milenka. Lukine suze rekle su puno više od njegovih riječi.

U akciji ‘Veliko srce za maloga Luku’ na račun GD Crvenog križa Sinj prikupljeno je nešto više od 85 tisuća kuna. Od toga iznosa na račun klinike u Njemačkoj uplaćeno je 6 tisuća eura. Predsjednik GD CK Sinj Ante Omrčen kazao je kako će o namjeni viška sredstava Društvo odlučiti u dogovoru s Lukinim roditeljima. Iako su svjesni kako će za Lukini liječenje i ubuduće biti potrebna znajačna novčana sredstva Lukini ropditelji podržali su ideju za osnivanje fonda za pomoć bolesnoj djeci s područja cijele Cetinske krajine.

‘Odlučili smo da će dio novčanih sredstava od humanitarne akcije ‘Veliko srca za maloga Luku’, koja su ostala nakon uplate klinici u Aschau, na računu Crvenog križa ostati i dalje uz naznaku ‘Za Luku Matića’. Vjerujemo da će zaživjeti ideja o osnivanju fonda za liječenje bolesne djece, koji je prijeko potreban za djecu s ovakvim i sličnim problemima, i taj bi se novac prebacio u fond. Iz vlastitog iskustva možemo kazati koliko je financijska pomoć važna u ovakvim situacijama. Težina djetetove bolesti sama po sebi za svakoga roditelja je teška, a ovakav fond puno bi im olakšao’, kazala je Lukina mama Milenka.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh