ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Mali čuvari tradicijske kulture Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2020
mastelić

U srijedu 25. studenog, Turistička zajednica Grada Sinja organizirala je prijam za učenike 3.a razreda Osnovne škole fra Pavla Vučkovića s učiteljicama Jadrankom Mastelić i Vedranom Radović, koji su kroz projekt Tehnička kultura 2020. u sklopu manifestacije Dani baštine i turizma za mlade, prezentirali svoj rad Slikom i zvukom kroz moj zavičaj.

Kroz višegodišnji rad s učenicima učiteljica OŠ fra Pavla Vučkovića Jadranka Mastelić potiče učenike na istraživanje kulturne, umjetničke i prirodne baštine te tradicijskih vrednota našega kraja koje ističe kao preduvjet izgradnje svijesti o vlastitom, lokalnom i nacionalnom identitetu.

mastelić

Podsjetimo, prošle godine na natječaju Mladi i Baština u organizaciji Prokulture-Opservatorij kulturnuh politika, Ureda državne uprave, Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s europskim organizacijama koje se bave turističkim menadžmentom, nagrađen je višegodišnji projekt ove učiteljice i njenih učenika naziva Priki lik moga kraja na temu Kako su se liječili naši stari.

‘Naši učenici su u Hvaru prezentirali naš rad, nakon čega nam je uručena diploma Škola prijatelj baštine i turizma. Ove godine smo dobili pozivnicu za sudjelovanje u projektu Slikom i zvukom kroz naš zavičaj. U ovim neobičnim vremenima nismo se dali, a s učiteljicom engleskog jezika Vedranom Radović realizirali smo englesko hrvatsku prezentaciju s ograničenim vremenskim trajanjem i objavili na you-tubu. Epidemiološke mjere smo ispoštivali, a sama Manifestacija Dani baštine i turizma za mlade 2020.i predstavljanje radova održat će se online, gdje ćemo prezentirati jedan mali dio naše tradicije kroz sliku i zvuk, ‘, rekla je za Feratu učiteljica Mastelić koja se zahvalila na susretljivosti svim bakama, djedovima, roditeljima i čuvarima identiteta koji su im pomogli u realizaciji Projekta.

mastelić

Direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč uručila je Zahvalnice i prigodne poklone učiteljicama i učenicima u prostorijama Galerija Sikirica te im čestitala kao promotorima kulturne i prirodne baštine našega kraja na uspješno ostvarenom projektu te im zaželjela još puno novih projekata.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh