REMAX

Marin Boban: Studenti su spremni preuzeti dio posla

Autor/ica
Objavljeno: 27 listopada, 2020
marin

Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom, oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljan rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s koronavirusom.

Sinjanin Marin Boban, predsjednik Studentskog zbora Medicinskog falulteta u Zagrebu, kazao nam je da su studenti za sada aktivni isključivo na HZJZ.

‘Studenti viših godina mogu raditi sve što se od njih zahtjeva, naravno u gabaritima u kojima to smiju raditi. Trenutna situacija je takva da studenti nižih godina prate kontakte zaraženih osoba na call centrima, dok studenti viših godina obavljaju uzimanje briseva, na drive-in testiranjima. Trenutno još uvijek nemamo studente u kliničkim ustanovama koje rade na borbi protiv virusa, jer mi svakoga dana imamo nastavu, bilo na fakultetu, bilo u kliničkim ustanovama, na različitim odjelima’, kazao nam je Boban.

studenti kovid

Marin Boban ističe da su studenti Medicinskog fakulteta spremni u svakom momentu, ukoliko se to zatraži od njih, uskočiti i preuzeti još više posla nego što ga sada obavljaju. Spremni su, kaže, pripomoći i u bolnicama.

‘Naše kliničke bolnice su i sveučilišne bolnice, tako da smo mi svaki dan na nastavi na tim odjelima, na klinikama i nije nam ovo ništa novo. Mi se pripremamo za ovaj posao već godinama i siguran sam da ćemo svi biti spremni kada se to od nas i službeno zatraži’, dodao je Boban.

Osim što će svojim angažmanom pridonijeti rasterećivanju sustava, ovo je ujedno i prilika studentima da steknu još više prakse.

‘Sigurno, ovo studentima jako puno vrijedi. Uvijek na Fakultetu ističemo da bismo željeli imati više prakse, više kliničke nastave, više kontakta s pacijentima.  Ovo je ujedno i prilika studentima 6. godine medicine, koji će za nekoliko mjeseci završiti frakultet, da steknu što više praktične nastave’, dodao je Boban.

studenti kovid
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh