ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Mario Runje juniorski viceprvak Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 2 srpnja, 2013
Mario Runje - VŽ

Izvor: AK Sinj

Proteklog vikenda atletičari Ak Sinj su imali nastup na prvenstvu Hrvatske za juniore u Varaždinu, a najvrjedniji rezultat ostvario je Mario Runje koji se okitio srebrnim odličjem i tako izborio status reprezentativca.

Prvog dana ostvarili su malo lošiji nastup. Toni Jenjić je u trci na 1500 m zauzeo 8. mjesto s rezultatom 4:20.16, dok je Mario Runje u trci na 3000 m odustao zbog prehlade. Inače se borio za treće mjesto.

Drugog dana natjecanja su bili mnogo uspješniji. Toni je po četvrti put ove sezone srušio osobni rekord te je 800 m istrčao za 2:00;59 i sad je na pragu da istrči dva kruga ispod 2 minute. Tim rezultatom zauzeo je 6. mjesto.

Mario Runje je trčao na 3000 m zapreke i s rezultatom 10:34,99 osvojio drugo mjesto, odnosno srebrenu medalju. Time je izborio reprezentativni status, s obzirom da je natjecanje bilo izborno za juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

On je već otputovao s reprezentacijom u Češku i u srijedu ima nastup na četveromeču reprezentacija Mađarske, Slovenije, Češke i Hrvatske.

U srijedu i Jozo Delaš ide s reprezentacijom Hrvatske na Prvenstvo Europe u planinskom trčanju koje će se održati 06. Srpnja 2013. u Borovetsu (Bugarska).

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh