Marko Milun ponovno prvak Hrvatske, slijede pripreme za olimpijske kvalifikacije

Autor/ica
Objavljeno: 29 siječnja, 2020
milun

U sjeni velikih sportskih događanja, europskih prvenstava u rukometu i vaterpolu gdje je cijela Hrvatska bila uz svoj reprezentacije, u Zagrebu je održano PH u boksu.

Mladi dicmanjski boksač član BK Leonardo Marko Milun obranio je titulu prvaka Hrvatske sa samo jednim odrađenim mečem. U polufinalu je bio bolji od Jure Babića iz ‘Gladijatora’, koji mu se hrabro suprotstavio, ali mu još uvijek nedostaje iskustva za ravnopravnije parirati jednom od najboljih boksača Europe.

Milun je u finalu očekivao svog najžešćeg hrvatskog protivnika, osječkog borca Luku Pratljačića, ali je slavonac zbog teže ozlijede zadobivene u polufinalu odustao od ogleda. Gostujući u programu Hit radija, Milun je istaknuo kako se odlično pripremio za ovo natjecanje:

‘Očekivao sam jaču konkurenciju ove godine, kao što je to bilo ranijih godina. Žao mi je što Luka nije mogao boksati u finalu jer stvarno je odličan borac’, kazao je Milun.

Milun je najavio i svoje sljedeće nastupe:

‘U mađarskom Debrecenu od ponedjeljka počinje jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi naziva ‘Istvan Bocskai’. Ja branim naslov pobjednika od prošle godine u superteškoj kategoriji i učinit ću sve da to ponovim. Još će na ovom turniru biti tri naša boksača iz reprezentacije. U Londonu , 13.ožujka počinju europske kvalifikacije, a moj  cilj je dokopati se polufinala što donosi odlazak na olimpijske igre. Bit će teško, ali dobro ću se pripremiti i vjerujem u svoj uspjeh i ostvarenje sna svakog sportaša, a to su Olimpijske igre’, kazao je Milun, dodajući kako još nije poznat ždrijeb tih kvalifikacija i ne zna se hoće li se u prvim borbama odmah susresti najbolji boksači ili će  pristupiti dirigiranom ždrijebu, sukladno dosadašnjim uspjesima i rangu boksača na europskoj i svjetskoj ljestvici.

milun bon

Na kraju razgovora i najava što ga očekuje u veljači,a posebno ožujku Marko Milun zahvalio svima koji mu cijelo vrijeme daju podršku i prate njegove rezultate,upućujući poseban pozdrav svim korisnicima i djelatnicima Centra Juraj Bonaći Sinj:

‘Oni su moji najvjerniji i najdraži navijači, naravno, uz moju obitelj. U Centru je moja sestra Marina Milun i oni se redovito mole pred moje nastupe, a ja to nikada neću zaboraviti. Koristim prigodu da ih putem Hit radija i Ferate posebno pozdravim’,  zaključio  je najbolji hrvatski i ponajbolji amaterski boksački europski superteškaš Marko Milun.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh