banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Marko Milun srebreni na EP u boksu

Autor/ica
Objavljeno: 2 travnja, 2018

milun 1

Marko Milun, najbolji hrvatski amaterski boksač super teške kategorije, osvojio je srebrenu medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine, koje se održalo u Rumunjskoj.

Talentiranog boksača iz Dicma, člana zagrebačkog BK Leonardo, u finalu je, podijeljenom odlukom sudaca, pobijedio Aziz Abbes Mouhidiine iz Italije.

Prije završnog meča Milun je superiorno svladao renomirane europske boksače, Ukrajinca Havrlyiuka, Nizozemca Koemansa, Poljaka Kamila Bođioća i u polufinalu favoriziranog Rusa Vladislava Muravina.

Ovaj uspjeh mladog Miluna je uistinu fantasitčan uzme li se u obzir kako se aktivnije boksom počeo baviti prije godinu dana. Do ulaska u boksačke vode ovaj mladić iz Dicma trenirao je u Tang so do klubu ‘Knez’ u Sinj, zatim se okušao u vaterpolu trenirajući na sinjskom bazenu i VK Mornar u Splitu. Ipak, ljubav prema borilačkim sportovima vratila ga je među konopce u kickboxing, gdje je osvajao brojne nacionalne i eruposke trofeje u svojim kategorijama, među kojima se izdvaja naslov juniorskog prvaka Europe u full contactu 2015 godine.

Kada je prošle godine, zbog zdravstvenih poteškoća(operacija koljena), napustio policijsku akademiju i pristupio BK Leonardo ni sam nije slutio da svoj strelovit uzlet u boksačkom svijetu. Na kraju prošle godine osvojio je naslov prvaka Hrvatske u super teškoj kategoriji pobijedivši do tada neporaženog Splićanina Mindoljevića, inače sparing partnera najboljeg hrvatskog profesionalnog boksača Filipa Hrgovića.

Ova srebrena medalja na europskoj boksačkoj amaterskoj smotri dokaz je kako je pred Markom Milunom jedna velika i svijetla sportska budućnost u međunarodnim okvirima.

Iskrene čestitke za ovaj veliki uspjeh.

milun 2
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh