fruhwald
otvorena vrata

Markulin protiv parcijalnog ukidanja ili smanjenja vijećničkih naknada…

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2013
sinjska_vlast

Zahtjev nezavisnog vijećnika Mira Bulja kojim traži ukidanje vijećničkih naknada, kao i naknada dogradonačelnicima (ukoliko su volonteri), savjetnicima gradonačelnika, članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća u kojima je Grad Sinj vlasnik, odnosno suvlasnik, neće se naći na Dnevnom redu sjednice Gradskoga vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin ustvrdio je kako Zahtjev Mira Bulja nije utemeljen.

‘Niti kolega Miro Bulj niti bilo koji drugi vijećnik ne može zakonski predložiti ukidanje ili smanjenje naknada za sve generalno, može samo za vijećnike’, kazao je Markulin.

Zanimljivo je kako predsjednik Gradskoga vijeća Hrvoje Markulin osobno nije vidio zahtjev Mira Bulja, iako ga je Bulj gradskim službama dostavio prije više od dva tjedna, točnije – 25. rujna!?

‘Nisam ga osobno dobio, ali je koliko znam išao prema radnim tijelima Gradskoga vijeća’, navodi Markulin.

O zahtjevu Mira Bulja prije 4. sjednice Gradskoga vijeća raspravljao je Odbor za izbor i imenovanja, u čijoj su nadležnosti vijećničke naknade, koji ga nije uvrstio na dnevni red sjednice.

Markulin je naglasio kako osobno nije za parcijalno ukidanje niti za smanjivanje vijećničkih naknada, jer drži da bi se trebalo razgovarati o smanjivanju svih plaća i naknada iz gradskoga Proračuna u visini od 3 do 5 posto.

Hrvoje Markulin

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/10/markulin_naknade.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh