BANNER FERATA

Matea Pletikosić odlučila nastupati za reprezentaciju Crne Gore!

Autor/ica
Objavljeno: 19 svibnja, 2020
Matea Pletikosić

Foto: ŽRK Budućnost

Matea Pletikosić, sjajna 22-godišnja sinjska rukometašica koja već pet godina igra u redovima Budućnosti, odlučila je braniti boje reprezentacije Crne Gore…

Matea je svoj rukometni put počela u ŽRK Sinj, vrlo brzo postala standardna reprezentativka, a pozornost je na sebe skrenula na kadetskom Europskom prvenstvu gdje je uvrštena u idealnu sedmorku.

Vrlo brzo bivši prvak Europe Budućnost je reagirala i osigurala njene usluge na poziciji srednjeg vanjskog. No, odlaskom u Crnu Goru kao da je sve više nestajala s radara Hrvatskog rukometnog saveza.

Tako je svoj posljednji nastup za reprezentaciju upisala sada već davne 2016, pri čemu se i ozlijedila. Naklon toga dobila je još jedan poziv na koji se nije odazvala zbog nove ozljede i to je bilo to što se njenog angažmana u reprezentaciji tiče.

“Bilo je i ranije priče da igram za Crnu Goru, a nitko me nije zvao iz rukometnog saveza Hrvatske. Imala sam želju da se vratim, igrala u Budućnosti, ali nisu htjeli ni da me uvrste na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore, jer se ovdje osjećam kao kod kuće.”, kazala je Pletikosić za crnogorske medije.

Prije samo nekoliko mjeseci u jednom od intervjua Matea je i dalje izražavala spremnost da zaigra na Hrvatsku, ali niti taj posljednji istup nije dao ploda. Nitko je i dalje nije kontaktirao, što su Crnogorci iskoristili pa će u kratko vrijeme postati druga Hrvatica u dresu Crne Gore, nakon što se za isto odlučila vratarka Marta Batinović (Žderić).

“S većinom djevojaka igram u klubu, neće mi biti teško da se prilagodim. Tu je sada i Marta, sve će mi biti mnogo lakše nego nekom tko dođe sa strane. Poznajem i sistem, sigurno ću se lako priključiti ekipi. Čula sam se da dosta suigračica iz Budućnosti, bile su sretne što sam se odlučila igrati za Crnu Goru.”, dodala je.

Bilo kako bilo Hrvatska je upravo, na sebi svojstven način, izgubila nevjerojatno nadarenu mladu rukometašicu. No, to je HRS, a oni koji nešto podrobnije prate rad Saveza, zapravo se niti ne čude što se ovakve stvari događaju. Reklo bi se – klasika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh